Activiteit door de ogen van onze woonassistenten: Oostakker


Activiteit door de ogen van de woonassistent:

OOSTAKKER 30/5/2017 – Beleving Cecilia

 

Dertig mei tweeduizend zeventien, kwart voor één. Beetje zon en een beetje wind, kortom ideaal weer om een dagje naar Oostakker te trekken. Ik was nog nooit in Oostakker geweest en wist dus niet goed wat te verwachten. Gelukkig was ik omringd door 2 enthousiaste collega’s en 17 ervaren bewoners die mij als groentje met veel plezier wouden rondgidsen in en rond Oostakker. Buschauffeur Benoit groette ons en hielp iedereen vlot in de bus. Nog juist eventjes de gordels aandoen en vertrekken maar! Niet enkel de weergoden waren ons goedgezind maar ook het verkeer stond aan onze zijde. Zonder ook maar één minuut in de file te moeten staan, kwamen we mooi op tijd aan op de parking van Oostakker. Eens op de parking werden we vrolijk begroet door wat gekakel van enkele kippen. Omdat iedereen er al evenveel zin in had als ik, kakelden we gezellig samen met hen terwijl we ons richting de grot van Oostakker begaven.  Al gauw werd duidelijk dat de weg naar de grot een (heel) klein beetje leek op de Ronde Van Vlaanderen. Het parcours lag er namelijk alles behalve vlak bij. Voor onze ervaren gidsen was dit was natuurlijk geen enkel probleem. Vakkundig zigzagde we ons een baan over verschillende heuveltjes naar onze eerst halte, het winkeltje. Sommigen kochten kaarsen, andere dan weer kaartjes, voor elk wat wils. Met onze kaarsjes in de hand gingen we naar binnen in de grot. De warmte van de kaarsen en de absolute stilte in de grot zorgden voor een zeer vredige sfeer.

Ectiviteit 5

Na het bezoek aan de grot volgde een kleine wandeling rondom het terrein.  De hele route langs de grot was omringd door bordjes met boodschappen van dankbaarheid. Ik werd er zeer rustig en stil van. De vogeltjes daarentegen begonnen nog luider te fluiten. Op het einde van deze wandeling werden we met gezang van een andere groep onthaald, het Ave maria zongen we zachtjes mee.

De wind begon wat harder te waaien dus besloten we om door te gaan naar de volgende post: de basiliek van Oostakker. De basiliek ontving ons letterlijk met open armen want de deuren stonden wagenwijd open. Omdat het toch wel wat frisjes werd binnen in de basiliek en we de misviering die er plaats vond niet wouden storen, verlieten we de basiliek en gingen we terug op pad.
Recht naar onze laatste etappe van de dag, het boerenhof.

Ectiviteit 6

Onderweg naar het Boerenhof, kreeg ik de nodige geschiedenislessen over de gebouwen rondom. “Hier zaten vroeger enkel meisjes”, wisten de heren mij te vertellen. Op mijn vraag of er vroeger soms afgesproken werd met de meisjes werd er wijselijk gezwegen en alleen maar wat gegniffeld, dit zowel door de dames als de heren.  

Na onze wandeling was het hoog tijd om alles even te laten bekomen en dat gaat natuurlijk het beste met een lekker warm kopje koffie en een zoete pannenkoek of een krokante wafel.
De boter en bruine suiker gingen even snel rond als de verhalen van vroeger en voor we het wisten, was het alweer tijd om naar onze bus te gaan. Mijn eerste ervaring met Oostakker is er alvast eentje om te koesteren.

Cecilia

Ectiviteit 7

 

 

Nieuws

Activiteit door de ogen van onze woonassistenten: Oostakker
Activiteit door de ogen van onze woonassistenten: Oostakker
Vier sterren voor Den Audenaerdschen Bril
Vier sterren voor Den Audenaerdschen Bril
Senior Homes op de LEEF-beurs 2017
Senior Homes op de LEEF-beurs 2017
Eerste steenlegging Residentie Clarenhof
Eerste steenlegging Residentie Clarenhof
Exclusieve infosessies in uw buurt!
Exclusieve infosessies in uw buurt!

Contacteer ons