Maar meneer, daar ben ik toch nog veel te goed voor?

Laat dat nu één van de antwoorden zijn die we het meeste krijgen als we met iemand spreken over Senior Homes. Het is duidelijk dat velen nog niet goed beseffen wat er nu echt anders is bij ons. 

Dagelijks komen we in contact met bezoekers, mensen die ons zelf opbellen, die een chat starten op onze website en zo voort. Het aantal bezoekers is de laatste tijd enorm gestegen, wat ons idee bevestigt dat er het één en ander beweegt in onze markt van seniorenhuisvesting. Wel moeten we veelal vaststellen dat er nogal wat foute vooroordelen bestaan over wat het nu juist is dat wij met Senior Homes aan het doen zijn en wie er nu allemaal bij ons kan wonen. Heel regelmatig horen wij dus dingen als “Ik ben nog zo goed dus da’s veel te vroeg!”, “ja maar mijne man en ik zijn nog samen dus da’s niets voor ons!”, “da zijn zeker van die duivenkotjes, daar krijgt ge mij niet in!”.

Dat toont aan dat velen nog niet weten wat een erkende assistentiewoning bij Senior Homes nu echt inhoudt. Zo bestaat het idee dat iedereen die bij ons woont slecht te been is, of veel zorg nodig heeft, of sowieso alleen is. Dit alles is geenszins het geval en dat willen we bij deze uit de wereld helpen. 

Wij gaan altijd voor een aanwezigheid gedurende 6 dagen op 7, met 7 dagen op 7 een permanentie. Wij vinden dat onze bewoners waar voor hun geld moeten krijgen. 

“Assistentiewoningen, ja dat ken ik al!”

Het moet gezegd, de ene assistentiewoning is jammer genoeg de andere niet. Zo is het juist dat er op vele plaatsen assistentiewoningen (of oude serviceflats) staan die niet meer aan de regels voldoen en niet het comfort bieden dat onze hedendaagse bewoners vragen. Het is dus zeker veiliger om te zoeken naar een nieuw gebouw, mét een erkenning, want die geeft de garantie op een groter appartement en betere omkadering.

Zelfs binnen de erkende assistentiewoningen zit er veel verschil. Zo zijn er plaatsen waar slechts 1 keer in de week iemand van de organisatie aanwezig is, waardoor de bewoners eigenlijk in veredelde appartementen wonen. Dat strookt niet met de visie van Senior Homes. Wij gaan altijd voor een aanwezigheid gedurende 6 dagen op 7, met 7 dagen op 7 een permanentie. Wij vinden dat onze bewoners waar voor hun geld moeten krijgen. 

Bij Senior Homes geen “duivenkotjes”!

Hetzelfde geldt eigenlijk voor de grootte en afwerking van de appartementen. Erkende assistentiewoningen vind je al vanaf 40m² (zonder sanitaire ruimte). Dat vinden wij bij Senior Homes te klein. We bouw appartementen die starten aan een 65-tal m² en gaan tot groottes van meer dan 130m² in de meeste projecten. Dat is in onze ogen een volwaardig appartement waar ook een koppel een mooie tijd kan beleven.

Daarboven horen we vaak van mensen hoe pover de assistentiewoningen die ze al bezocht hebben afgewerkt zijn en hoe duur het is om dat beter te laten afwerken. Niet verwonderlijk dan dat velen om de tuin worden geleid met lage prijzen. Wij doen het liever eerlijk, dat duurt volgens ons nog altijd het langst, en geven de prijs voor een mooi afgewerkt appartement, waar nog weinig optioneel is. Zo zit er in elk appartement een eiken parket, Italiaanse keramische tegels, een volwaardige keuken en prachtig afgewerkte badkamer standaard inbegrepen. We zouden dat zelf ook zo willen, dus vinden we dat we dat ook aan onze kopers moeten aanbieden.

Van het leven genieten, da’s wat wij doen!

Het cliché van een kaartnamiddag en bingo-avond is al een tijdje achterhaald. Uiteraard wordt dat georganiseerd, maar dat is lang niet het enige. Onze bewoners hebben een brede waaier aan interesses en mogelijkheden en daar proberen wij dan ook zo goed mogelijk aan tegemoet te komen met diverse uitstappen en activiteiten die daarbij aansluiten. Zo gaan we naar musea, theater- en operavoorstellingen, organiseren we lezingen, gaan er optredens door op de residentie en is de jaarlijkse uitstap naar de zee of Philippine om mosseltjes te gaan eten al een heuse traditie geworden met elk jaar een grotere opkomst.

Dat alles is in onze ogen “maar normaal”, maar zorgt voor een leuke sfeer met een hechte groep bewoners die kunnen genieten van die mooie momenten die ze soms zelf niet meer konden organiseren. Daar gaan we dagelijks voor. Ik spreek dan nog niet eens van onze uitgebreide wellness en fitnessruimte waar onze bewoners gebruik van kunnen maken. Bekijk hieronder hoe we dat in Oudenaarde hebben aangepakt.

 

We kunnen zo eigenlijk nog even doorgaan. We vinden het namelijk belangrijk dat het duidelijk wordt dat wat we met het team van Senior Homes proberen te bereiken voor onze bewoners niet gelijk staat aan veredelde appartementen of iets waar iedereen zwaar zorgbehoevend voor moet zijn.

Benieuwd of wat we hier schrijven wel klopt? Kom het dan eens met uw eigen ogen bekijken! U zal zien dat assistentiewoningen ook voor fitte senioren een perfect alternatief zijn!

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.