Assistentiewoningen, bescherming op elk vlak

“Wij zijn enorm dankbaar dat we de mogelijkheid kregen om al onze bewoners, onze woonassistenten en zorgverstrekkers te kunnen vaccineren. De veiligheid van onze bewoners staat immers voorop,” aldus Wilfried Martens.

Zijn vrouw, Kathy Vandenborre, nam samen met haar team de volledige organisatie voor haar rekening. “We kozen ervoor om per residentie een mini-vaccinatiecentrum op te richten.” Meteen een groot voordeel aangezien we zo alle bewoners,  ongeacht hun leeftijd, konden vaccineren zonder op en aan te hoeven rijden naar een vaccinatiecentrum.

“We konden ook afwachten tot iedereen zijn brief zou ontvangen. Maar we zitten met een divers publiek van 65 tot 90+. Iedere bewoner ging dus op een verschillend moment naar het vaccinatiecentrum moeten gaan. Vele bewoners zagen dit absoluut niet zitten en zouden zich wellicht ook niet hebben laten vaccineren op deze manier.

De vaccinatiedagen verliepen ongelofelijk gestroomlijnd. Dit dankzij de goede voorbereiding vooraf en de gestructureerde aanpak. De bewoners kregen vooraf een uitgebreid document met hoe de dag zou verlopen, op welk uur ze verwacht werden en welke zaken ze dienden mee te brengen.

De bewoners mochten zich de dag van de vaccinatie inschrijven aan de balie, vervolgens wachten in de wachtkamer, om dan het vaccin toegediend te krijgen. Achteraf bleven ze, zoals het hoort, nog even in de observatieruimte alvorens terug te keren naar het appartement. De dag nadien contacteerden we iedere bewoner of gingen we persoonlijk langs  om te checken hoe ze zich voelden. Zelfs op Paaszondag werden de bewoners gevaccineerd en kwam de paashaas langs met chocolade paaseitjes.

 

“We zijn onze dokters, verpleegkundigen, teams ter plaatse en de vele vrijwilligers enorm dankbaar voor hun ondersteuning en bijdrage om dit alles op vrijwillige basis te kunnen realiseren voor onze bewoners! Zonder hen was dit zeker niet mogelijk geweest.”, aldus Kathy Vandenborre. “Dankzij het goede teamwork verliepen deze vaccinatiedagen enorm vlot en konden we zelfs bij de tweede spuit onze strategie nog optimaliseren waardoor de vaccinaties nog sneller konden verlopen.”

De bewoners zijn zeer tevreden van de goede organisatie en het snel verkrijgen van het vaccin ter plaatse. “We verlangen terug naar het gewone leven. Het leven waar we terug samen kunnen komen met anderen en kunnen knuffelen.”; vertelt bewoner Illiona uit Residentie Leiedam.

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.