SENIOR HOMES

Een familiebedrijf

2008

Waar het allemaal begon…

Na de financiële crisis van 2007 was Wilfried Martens op zoek naar een zekere investering. Toen kwam hij, eerder toevallig, in contact met de markt van de toenmalige serviceflats. Na een uitgebreid marktonderzoek werd duidelijk dat er nog veel plaats was voor kwalitatieve oplossingen, zowel in de zorg als in de ontwikkeling. Zo begon de uitwerking van het eerste idee en concept dat later Senior Homes zou worden.

Vastgoed op goede locaties is voor mij decennialang al een goede investering geweest.

Wilfried Martens
Oprichter, Senior Homes

2009 – 2013

Het proefproject – Residentie Leiedam te Deinze

Het toeval wil dat er in het centrum van de thuisstad van Senior Homes een mogelijkheid was om een projectgrond te verwerven. Deze kans werd dan ook direct gegrepen en de ontwikkeling van het eerste concrete project kon beginnen. Enkele jaren later was Residentie Leiedam te Deinze een feit.

De interesse was van in het begin enorm en het project werd dan ook in een mum van tijd verkocht en verhuurd. Tot op vandaag blijft Residentie Leiedam een toonbeeld voor erkende assistentiewoningen dat al altijd een zeer mooie en constante bezetting heeft gekend.

Dit succes heeft Senior Homes ook aangezet om verder projecten te ontwikkelen op basis van deze leerschool.

2013

Het familiebedrijf

Al langer waren de vrouw Kathy en zoon Dimitri van Wilfried achter de schermen actief in de uitwerking en ontwikkeling van de projecten en het concept. In 2013, toen Dimitri afstudeerde en Kathy zich ging focussen op de uitbating, was de tijd rijp dat beiden het bedrijf voltijds gingen vervoegen.

Senior Homes als écht familiebedrijf was geboren.

2014

Start van de werken aan Residentie Keizerhof

Na de oplevering en opening van het pilootproject, kon de verdere uitbouw van Senior Homes beginnen. In 2014 werd, in aanwezigheid van Alexander en Herman De Croo, de eerste steen gelegd in Residentie Keizerhof te Oudenaarde. Hier werd voor het eerst de samenwerking aangegaan met de aannemer MBG, die het project zou bouwen.

2015

De stroomversnelling

Na de succesvolle start van de verkoop in Residentie Keizerhof in Oudenaarde, kwamen er snel nieuwe projecten bij. In 2015 kondigden wij zowel de projecten in Aalst, Zwevegem als Nieuwpoort aan.

Ook de organisatie groeide in 2015 sterk aan. Er komen zowel in de verkoop, de bouwopvolging als de uitbating meerdere collega’s bij om de groei te helpen ondersteunen.

2016

De opstart van…

In 2016 startte Senior Homes met de bouwwerken van zowel Residentie Prinsenhof te Aalst, Residentie Vijverhof te Zwevegem als Residentie Clarenhof te Nieuwpoort. Ook opende Residentie Keizerhof te Oudenaarde als tweede project zijn deuren.

2018

3 nieuwe projecten in 1 jaar…

In 2018 openen we 3 projecten! Zo ging eerst Vijverhof te Zwevegem open, dan volgt Residentie ’t Withof te Rumbeke en als laatste zal Residentie Clarenhof in Nieuwpoort volgen.