Wonen met karakter op een
boogscheut van het strand.

RESIDENTIE CLARENHOF I NIEUWPOORT

Het prachtige Nieuwpoort is sinds de zomer van 2019 een karaktervolle residentie rijker. Een kerk, het klooster Arme Klaren en een voormalig oude bewaarschool werden omgevormd tot 107 volwaardige assistentiewoningen met een knipoog naar het verleden.

Wonen met karakter op een boogscheut van het strand.

RESIDENTIE CLARENHOF I NIEUWPOORT

Het prachtige Nieuwpoort is sinds de zomer van 2019 een karaktervolle residentie rijker. Een kerk, het klooster Arme Klaren en een voormalig oude bewaarschool werden omgevormd tot 107 volwaardige assistentiewoningen met een knipoog naar het verleden.

Residentie Clarenhof staat voor exclusieve architectuur met ruime en lichtrijke assistentiewoningen. Tussen de Recolettenstraat en de Hoogstraat, in het bekende Clarissenklooster met bijhorende kapel kan u Residentie Clarenhof terugvinden. Dé ideale plek om gezellig te wonen of tijd door te brengen met familie en vrienden.

De residentie is volledig rolstoelleefbaar en beschikt over ruime appartementen met 1 of 2 slaapkamers, ondergrondse parkeerplaatsen, een restaurant, een wellness, fitness, wassalon, kapper en schoonheidssalon. Een fietsenstalling en ondergrondse parkeerplaatsen zijn eveneens beschikbaar voor onze bewoners.

107 erkende assistentiewoningen

Recollettenstraat 9, 8620 Nieuwpoort

Ondergronds parkeren mogelijk

wonen aan de kust

 

EEN UNIEKE ARCHITECTUUR MET EEN KNIPOOG NAAR HET VERLEDEN

Wie in Residentie Clarenhof binnenwandelt, valt gewoonlijk van de ene verbazing in de andere. Moderne bouw- en renovatietechnieken worden stijlvol gecombineerd met historische toetsen. Zo werd het dak volledig vernieuwd en werd het oorspronkelijke torentje van de kapel op het nieuwe dak geplaatst. Ook de prachtige glazen luifel waarin de wellness werd ondergebracht, is een echte blikvanger.

EEN PIEKFIJNE AFWERKING MET VERFIJNDE DETAILS

Elke woning heeft een oppervlakte tussen 55 en 120 m², 1 of 2 slaapkamers, volledig rolstoelleefbaar en afgewerkt met kwalitatieve materialen. De badkamer is uitgerust met een veilige antisliptegel en voorzien van een inrijdouche met douchezitje. Daarnaast beschikken de bewoners ook over een volwaardige keuken.

Nood aan wat frisse lucht? Die vindt u ongetwijfeld op uw privéterras of in de binnentuin met een grootte tussen de 5 tot 25 m². Bovendien heeft elk appartement een private kelderberging.

wonen aan de kust

PITTORESK WONEN IN EEN OASE VAN RUST

Droomt u ook van een appartement aan de kust? Dan bent u in Residentie Clarenhof aan het juiste adres. Met de kusttram, de markt en de vismijn op slechts 100 m afstand, vertoeft u in het bruisende centrum van Nieuwpoort. Dankzij de vlotte verbinding naar de E40 en N34 trekt u er bovendien ook zelf eenvoudig op uit!

In de directe omgeving van Residentie Clarenhof zijn er heel wat eet- en
drinkgelegenheden, banken, apothekers, supermarkten en alle andere voorzieningen die u nodig heeft.

Ontdek alle voordelen in de brochure

De appartementen

De appartementen

Wij voorzien een eiken parket, een tegelvloer in de keuken, antisliptegels in de badkamer, vloerverwarming en hoogrendementsglas. De keuken beschikt over alle kwalitatieve toestellen en heeft standaard een composiet werkblad. Bovendien vindt u in elk appartement de laatste technologie en aparte tellers voor water, elektriciteit en verwarming, om een zo laag mogelijk verbruik te garanderen. De appartementen zijn ook voorzien van een uniek domotica- en oproepsysteem ter ondersteuning van de dienstverlening.

Elk appartement is aangepast zodat 65-plussers op de gemakkelijkste manier kunnen bewegen en leven, zelfs met een rollator of rolstoel. Onze appartementen zijn volledig rolstoelleefbaar: naadloze overgangen, de ramen naar het terras zijn verzonken waardoor er geen niveauverschillen zijn, brede deuren, de hoogtes van de stopcontacten zijn aangepast, ruime inrijdouche en antisliptegel in de badkamer, sanitair dat volledig aangepast is, zowel in uw privéruimte als in de gemeenschappelijke ruimtes, enz.

ENKELE APPARTEMENTEN IN DE KIJKER

Neem gerust contact op en ontdek onze andere appartementen als investering, voor eigen bewoning of om te huren.

Waarom lid worden van onze familie?

ONZE PIJLERS

Bij Senior Homes zijn er 6 belangrijke pijlers die voor ons van groot belang zijn. Zo vinden we het belangrijk dat onze bewoners zich blijven amuseren, een team vormen, kunnen lachen en plezier maken, maar eveneens dat u volledig zelfstandig kan zijn en hulp inroepen waar nodig.

ONZE DIENSTEN

Bij Senior Homes staan de bewoners altijd centraal. Dankzij het ruime dienstenpakket, maar ook dankzij de 6/7 aanwezige woonassistenten  die instaan voor het dagelijkse reilen en zeilen in de residenties, en 24/7 is er mogelijkheid om beroep te doen op crissisassistentie of te drukken op de noodknop. Boodschappen of vervoer nodig? De woonassistenten staan voor u klaar.

Benieuwd naar onze bewoners? Ontdek hun verhaal en appartement.

 

Enkele jaren terug verhuisden wij naar een Senior Homes-residentie, en ik ben zo blij dat we die beslissing genomen hebben! We worden hier goed ondersteund, voelen ons vrij en zijn gezonder dan ooit. Onze kinderen zijn gerust en de kleinkinderen komen regelmatig op bezoek.”

Lisette (72) koos voor een erkende assistentiewoning van Senior Homes.

Nieuwpoort

Bekijk onze blogberichten over Residentie Clarenhof

Résidence Prinsenhof : tout est vendu !

Résidence Prinsenhof : tout est vendu !

Amper 3 jaar later kunnen we u vertellen dat dit project uitverkocht is. Dit project bestaat uit 39 assistentiewoningen in hartje Aalst met een prachtige binnentuin zodat u af en toe kan ontsnappen aan de drukte.

Lees meer

Huren of kopen? De keuze is aan u!

Of u nu huurt of koopt, u geniet bij Senior Homes van heel wat luxe en een uitstekende dienstverlening die focust op zelfstandigheid en vrijheid.

Wist u dat?

… u ook kan komen kennismaken met Senior Homes?

U kan een appartement huren zodat u kan proeven van onze diensten en kan kennismaken met andere bewoners. Het is maar door te proberen dat u de juiste conclusie kan trekken.

Neem gerust contact op en ontdek onze andere appartementen als investering, voor eigen bewoning of om te huren.

Onze faciliteiten

BRASSERIE CLARENHOF

Waar vroeger de kapel en het klooster stonden, geniet u nu van een verse lunch of heerlijk stuk taart in Brasserie Clarenhof. Of wat dacht u van pannenkoeken voor u en uw kleinkinderen? Want ook uw familie is natuurlijk welkom in Brasserie Clarenhof.

In de zomer kan u er bovendien plaatsnemen op het zonneterras met zicht op de gemeenschappelijke binnentuin. Voelt u zich wat minder goed en laat u liever uw lunch leveren aan de deur van uw assistentiewoning? Dat kan ook!

KINESISTHERAPIE

Herstelt u van een medische ingreep of heeft u nood aan professionele begeleiding? Onze residenties zijn voorzien van een kinéruimte waar u door een ervaren kinesist geholpen wordt.

KAPPER & SCHOONHEIDSSPECIALIST

Natuurlijk wil u er opperbest uitzien en u ook zo voelen! Daarom is er in de residentie een kapper en een schoonheidsspecialiste aanwezig

ONTSPANNING

In elke Senior Homes assistentiewoning kan u terecht in een volwaardige wellnessruimte waar u volledig tot rust komt in de sauna of in het bubbelbad. Heeft u wat last van stramme spieren? De infraroodmuur kan soelaas bieden.

CAFE CLARENHOF

Op het domein van Residentie Clarenhof – dat maar liefst 6.000 m² bestrijkt – vindt u ook een gezellig cafeetje waar u iets fris kan drinken of een potje biljart kan spelen met andere bewoners of familie.

Neem gerust contact op en ontdek onze andere appartementen als investering, voor eigen bewoning of om te huren.