09 336 37 95 info@seniorhomes.be

Wonen
bij Senior Homes

Het leven zoals het is: wat betekent wonen in een assistentiewoning?

Bet – Residentie Prinsenhof

“We hebben zelf de beslissing genomen om in een assistentiewoning te komen wonen.  We wilden niet het risico nemen dat als er iets gebeurt, iemand ons zou plaatsen waar er op dat moment plaats is.”

Gilbert – Residentie Leiedam

“We worden 1 grote familie.”

Suzy – Residentie Leiedam

“Ik heb mij vanaf de eerste dag thuis gevoeld en ik blijf mij thuis voelen omdat er hier zo een warme sfeer is.”

Woonassistenten

Onze woonassistenten zijn specialisten. Zij coördineren de dienstverlening aan de bewoners, geven advies en zorgen voor een goed uitgebouwd netwerk van mensen en organisaties in de buurt die iets voor u kunnen betekenen. Onze woonassistenten zijn 6 op 7 aanwezig.

Activiteiten

Bij Senior Homes vinden we het belangrijk dat onze bewoners zich blijven amuseren en plezier maken. Wij stellen dan ook alles in het werk om leuke en diverse activiteiten te organiseren voor onze bewoners. Dat gaat van kookactiviteiten, bloemschikken, wijn proeven, volksspelen, samen petanquen, gaan wandelen, …

Remi 71 jaar

Ik wist helemaal niet wat een assistentiewoning was, tot onze dokter er ons op wees. Mijn vrouw sukkelde al een tijdje met haar gezondheid en het werd zwaar om alle zorgen op mij te nemen. Ons eerste bezoek aan Residentie Prinsenhof was een droom die werkelijkheid werd. De appartementen zijn ruim en in alles voorzien! Nu hebben we terug tijd voor leuke dingen. Bovendien is alles dichtbij. Terwijl ik even naar de apotheek ga, zet ik mijn vrouw beneden af bij het kapsalon.

 

Claudine 78 jaar

Als ik had geweten hoe goed het hier was, had ik al lang de stap gezet en niet gewacht tot die bekkenbreuk… Dit is helemaal geen plaats voor oude mensen! Mijn zoon woont in Brussel en is nu ook gerust. Ik kom veel meer buiten en kon het niet beter getroffen hebben met mijn buurvrouw.

Roger 68 jaar

Je bent altijd verstandig geweest, gebruik nu ook eens je verstand” zei mijn broer. Hij had gelijk. Het was de grootste stap uit mijn leven, maar de beste die ik ooit gemaakt heb. Heb je ooit al een camion met meubels achter een uitvaartstoet zien rijden?

 

Rondleiding door Residentie Keizerhof te Oudenaarde

Onze residenties zijn voorzien van een gezellige brasserie. U kan er altijd terecht voor een gezonde en betaalbare lunch, een kopje koffie, een lekkere pannenkoek,… Belangrijk weetje is dat onze brasserie ook toegankelijk is voor niet-bewoners.

Spreek samen met uw familie of vrienden af in de brasserie en bij mooi weer kan u genieten op het terras.

Even de spieren losmaken? Dat kan in onze mooi ingerichte fitnessruimtes met TV. Op deze manier kan u het nuttige koppelen aan het aangename en hoeft u uw favoriet TV-programma niet te missen. U kan daarna even ontspannen in de wellnessruimte met sauna, infraroodwand & jacuzzi. Pure verwennerij die wonderen doet voor de spieren.

De schoonheidsspecialiste en kapper kunnen gebruik maken van de speciaal ingerichte ruimte.

Onze assistentiewoningen voldoen aan de strengste normen. Wij bieden ruime flats met privéterras of -tuintje. De flats zijn volledig rolstoelleefbaar, met brede gangen en deuren en naadloze vloerovergangen. Een sterke isolatie zorgt voor een energiezuinig appartement. Er is overal vloerverwarming.  Elke woning heeft een volwaardige keuken met alle nodige toestellen en veel werkblad.  In elke slaapkamer kan een groot tweepersoonsbed en kasten staan.  De badkamer is van alle benodigdheden voorzien en er is een douche.  Een hoogstaande afwerking met nauwkeurig geselecteerde materialen betekent dat u zich meteen thuis voelt in uw gezellig appartement.

Kom het met eigen ogen zien.

Ons volledig dienstenpakket

Neem hieronder al onze diensten door.

Een warm welkom

U voelt zich onmiddellijk thuis en maakt kennis met de andere bewoners tijdens onze gezellige welkomstdrink. U wordt tevens in de watten gelegd met een persoonlijk geschenkje en ook uw verjaardag vieren we met z’n allen.

Crisisassistentie & medische permanentie 24/7

Door middel van noodknoppen kan u 24/7 hulp oproepen. De zorgcentrale maakt direct verbinding met de bewoner via ons eigen ontwikkeld oproepsysteem, stuurt een verpleegkundige langs, verwittigt de hulpdiensten of familie indien nodig en onderneemt alle nodige acties.

Overbruggingsassistentie

Indien u na een crisissituatie (bv. revalidatie na een zware operatie) extra zorg nodig heeft, organiseert Senior Homes dat voor u.
We doen dat zolang als nodig en met de zorgverlener van uw keuze.

Woonassistent

Woonassistenten zijn het centrale aanspreekpunt voor de bewoners en familie. De bewoner kan met elke vraag terecht bij de woonassistent die 6 op 7 in het gebouw aanwezig zijn. De woonassistenten coördineren alle zorg en diensten.

Algemene permanentie

Ons team van woonassistenten is ook buiten de aanwezigheid op de residentie telefonisch bereikbaar. Voor elke bezorgheid kan u permanent bij hen terecht.

Administratieve ondersteuning & coördinatie van alle zorg

Krijgt u een schrijven of weet u niet op welke zorg of tegemoetkoming u recht heeft? Vraag gerust hulp bij onze woonassistenten. Zij staan u met raad en daad bij.

Boodschappendienst & apothekerservice

Voelt u zich niet goed, heeft u geen zin om naar buiten te gaan, of bent u minder mobiel? Bestel uw boodschappen via de woonassistenten. Zij leveren deze gratis bij u op het appartement. Daarnaast beschikken we ook over een brood- en apothekerservice.

Animatie en evenementen

De woonassistenten zorgen voor de vele sociale contacten tussen de bewoners. Meermaals per week organiseren zij evenementen waar u vrijblijvend aan kan deelnemen.

Gebruikersraad

Vier keer per jaar wordt een gebruikersraad georganiseerd om alle tips, zorgen, suggesties,… te bespreken en aan te pakken samen met de bewoners. Uw mening telt!

Brasserie en tea-room

Ter plaatse kan u genieten van heerlijk verse maaltijden. Voelt u zich niet zo goed en blijft u liever binnen?
Geen probleem! De maaltijden van het restaurant kunnen steeds op uw appartement gebracht worden.
Geniet in de namiddag ook van de brasserie & tea-room.

Kapster en schoonheidsspecialiste

In alle residenties is steeds een kapsalon en schoonheidsinstituut met alle verzorgingen aanwezig.

Kinesitherapie

Herstelt u van een medische ingreep of heeft u nood aan professionele begeleiding? Onze residentie is voorzien van een kinéruimte waar u door een ervaren kinesist geholpen wordt.

Externe Partners

We streven naar een kwalitatieve samenwerking met externe partners die diensten aan huis leveren. We coördineren die hulp en zorg zodat u zelf niets moet ondernemen.

Een ideaal ontspanningsmoment

Toegang tot de fitness, wellnessruimte, sauna, jacuzzi en infraroodmuur.

Lounge

Een gezellige babbel of eens neuzen in onze uitgebreide bibliotheek? Wij verwelkomen u graag. U kan hier ook gebruik maken van onze wifi.

Groene tuin

Vertoeft u graag in een groene omgeving? Dan komt u bij ons tot rust. U kan vrij gebruik maken van onze tuin met pétanquebaan. Het onderhoud hiervan is inbegrepen in de dagprijs.

Onderhoudsservice

Alle gemene delen en ruimtes worden netjes onderhouden. Ook worden niet bereikbare ramen van uw appartement regelmatig gepoetst door een professionele ramenwasser.

Klusjesdienst

De klusjesdienst staat klaar voor het uitvoeren van kleine herstellingswerken of klusjes in uw appartement.

Camera & veiligheid

Veiligheid staat centraal. Dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur, toegangscontrole en domotica garanderen wij u een veilig gevoel! Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.

Ophaling afval

In de residentie is er een afvallokaal met afvalcontainers voorzien. Zo hoeft u geen gemeentevuilzakken aan te kopen.

Verzekering & syndicus

Alle verzekeringen (inboedel, burgerlijke aansprakelijkheid, brandverzekering van het gebouw) en syndicuskosten zijn in de dagprijs inbegrepen.

Veelgestelde vragen over onze residenties

Wat is een assistentiewoning?

Assistentiewoningen kwamen in de plaats van serviceflats. Een erkende assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig woont en een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor hoeven de bewoners bij toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving te verhuizen.

Per groep van assistentiewoningen wordt een beheersinstantie aangesteld. Zij organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in een 24/24 noodoproepservice en overbruggingszorg en neemt het beheer van de gebouwen voor haar rekening. Senior Homes is hierin uniek en doet naast het bouwen ook het beheer zelf.  In de groepen van assistentiewoningen moet er op vaste tijdstippen een woonassistent aanwezig die onder meer zorgt voor de sociale netwerkvorming, bij Senior Homes is die woonassistent 6/7 aanwezig.

 

Waarom investeren in een assistentiewoning

Tegenover de huidige, onzekere spaar- en beleggingsinkomsten blijft vastgoed een betrouwbare en slimme investering. Wij bouwen alles nieuw en de waarde van vastgoed zal alleen stijgen.

Investeren in een erkende assistentiewoning biedt belangrijke fiscale voordelen. Onze assistentiewoningen zijn 100% conform de wetgeving  waardoor u slechts 12% btw betaalt (i.p.v. 21%) en geen onroerende voorheffing.

Wenst u uw assistentieflat niet (meteen) zelf te bewonen maar te verhuren, dan zoeken wij voor u naar een geschikte huurder. Daardoor kunt u  bovenop een meerwaarde op uw vastgoed , rekenen op  geïndexeerde huurinkomsten.

Senioren zijn zorgzame huurders en wij hebben nergens huurachterstand.

 

Bouwt Senior Homes ook in mijn regio?

Senior Homes hecht veel belang aan de centrale ligging van zijn projecten en zorgt voor een aangename groene omgeving, 
in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen.

Ontdek het hier

Zijn de maaltijden inbegrepen?

U beslist helemaal zelf wat en wanneer u wil eten.  Elke keuken is volledig ingericht en voorzien van een ruim werkblad om zelf te koken.  Of u kan dagelijks terecht in de brasserie waar de kok dagelijks een verse lunch klaarmaakt.  Voelt u zich niet zo goed en blijft u liever binnen? Geen probleem! De maaltijden van het restaurant kunnen steeds op uw appartement geleverd worden.

Iedereen kan komen eten in ons restaurant.  Woont u in de buurt en heeft u geen tijd/zin om te koken?  Kom gerust eten of passeer tijdens het wandelen of fietsen en stop even voor een pannenkoek, een ijsje of een frisse pint.

Hoe garanderen jullie de veiligheid binnen de residentie?

Veiligheid staat centraal dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur, toegangscontrole en domotica die u een veilig gevoel garanderen. Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.

Mag ik roken in de residentie?

Roken is in de volledige residentie en in alle assistentiewoningen verboden.  Er is een zeer gevoelige rookdetectie en roken strookt niet met ons gezondheidsbeleid.

Huur of koop uw appartement voor opening
en verzeker u van een zorgeloze toekomst

Hoofdkantoor

Vinktstraat 1a, 9800 Deinze.

09 336 37 95

info@seniorhomes.be

Volgt u ons al?