4 waardevolle tips voor een goede investering in assistentiewoningen

4 waardevolle tips voor een goede investering in assistentiewoningen

Waar investeerders vroeger steevast hun geld belegden in rendabele bankproducten zoals kasbonnen, zien we anno 2020 een heel andere tendens. Wie zijn geld écht wil laten renderen, vindt al snel zijn weg naar de vastgoedmarkt. Toch is niet elk vastgoedproject even rendabel en zijn er verschillende tips die u als investeerder best als leidraad hanteert wanneer u een nieuw investeringsproject op het oog heeft.


TIP 1
Investeer op een goede locatie

Een goede vastgoedinvestering staat of valt in de eerste plaats met de locatie. Ook bij zorgvastgoed zoals assistentiewoningen is dat het geval, want het is natuurlijk niet zo dat ouderen ergens afgelegen in een bos willen wonen. Net integendeel, 65-plussers die op zoek gaan naar een nieuwe woning, zoeken meestal naar een centraal gelegen, maar ook rustige woning waar ze het beste van beide werelden kunnen combineren. Zo is het voor hen vaak belangrijk om in een groene omgeving te zitten, maar ook dat ze te voet of met het openbaar vervoer naar het stadcentrum kunnen. Bij Senior Homes gaat er aan elk project dan ook een stevig selectieproces vooraf.

De uitgebreide selectiecriteria van Senior Homes ontdekt u in het filmpje:

TIP 2
Ga in zee met een betrouwbare partner
 

Meer dan eens loopt een investeringsproject spaak op de onkunde of beperkte ervaring van de investeringspartner, zeker bij zorgvastgoed waar niet enkel de woning, maar ook de extra zorg- en comfortdiensten van hoog niveau moeten zijn. Daarom is het belangrijk dat u als investeerder kiest voor een partner die al heel wat ervaring heeft in zijn branche. Met meer dan een decennium ervaring, 8 succesvolle open residenties, 2 bijna afgewerkte en 2 residenties in volle opbouw, zit u bij Senior Homes alvast goed.

Onze woonassistenten gaan 100% voor het succes van uw investering

TIP 3
Investeer enkel in volwaardige woningen

Wie er de wettelijke vereisten voor erkenning op naleest, zal zien dat de minimumoppervlakte voor een assistentiewoning op 40 m2 ligt. Toch vinden we bij Senior Homes dat een assistentiewoning groter moet zijn. Daarom bieden wij enkel volwaardige appartementen aan die een oppervlakte van 55 m2 tot wel 135 m2 bestrijken. Op die manier bieden we niet enkel voldoende leefruimte, maar ook een plek waar de bewoners bezoekers kunnen ontvangen en niet moeten inboeten aan comfort. In sommige appartementen wordt zelfs een extra slaapkamer voor de kleinkinderen voorzien. Door daarnaast ook enkele luxevoorzieningen te integreren zoals een sauna of fitnessruimte, zorgt Senior Homes voor een ultiem comfortgevoel bij de bewoners, én een hoger rendement voor de investeerders. De uitzonderlijke kwaliteit van onze woningen zorgt immers voor een hoge bezettingsgraad en succesvolle referenties. 

Ontdek hoe een erkende assistentiewoning van Senior Homes eruitziet:

TIP 4
Zoek de scherpste prijs-kwaliteitsverhouding

Kosten die luxevoorzieningen niet heel wat geld, en verlaagt dit het rendement dan niet? Bij Senior Homes bieden we ook de investeerders heel wat zekerheid, zelfs op lange termijn. Door voor een piekfijne afwerking te kiezen, kwaliteitsvolle materialen te gebruiken en steevast op toplocaties te bouwen, garanderen we niet enkel een succesvolle investering, maar ook een meerwaarde op lange termijn of bij herverkoop. Bovendien kunt u op onze verhuurdienst rekenen voor de praktische afhandeling m.b.t. het huurcontract en de maandelijkse inning. Wenst u een persoonlijke rendementsberekening? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze vastgoedexperts.

Onze tevreden bewoners:

Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.