Hoe gaan onze bewoners om met de coronamaatregelen?

Corona, een ziekte die je niemand toewenst. De maatregelen vanuit de overheid volgen we dan ook strikt op.

  •  Meermaals per dag worden de handvaten, de liftknopjes, … ontsmet.
  • In de brasserie en tijdens de activiteiten wordt rekening gehouden dat de bewoners op voldoende afstand van elkaar plaatsvinden.
  • De maaltijden worden (indien de afstand niet mogelijk is in de brasserie) bezorgd op het appartement.
  • We voorzien iedereen van voldoende mondkapjes.

Ondanks de vele maatregelen doen we ons best dat onze bewoners voldoende om handen hebben.

We interviewden enkele bewoners uit Residentie Leiedam om te horen hoe zij Corona hebben ervaren.

 

Coronamaatregelen Senior Homes

Johan en Françine uit Residentie Leiedam aan het woord:

“Corona en de lockdown zijn zeker niet gemakkelijk. Ook hier moet de nodige afstand bewaard worden. Iedere bewoner houdt hier rekening met de maatregelen en doet zijn of haar best om zich hieraan te houden. Verder volgen de woonassistenten hier alles goed op.”

Residentie leiedam

Iliona uit Residentie Leiedam aan het woord:

“Mijn zoon komt nog iedere week steevast op bezoek en brengt dan onnodig boodschappen mee (lacht). Zo kunnen we op het gemakje weer wat bijpraten en kan ik wat kokerellen. De activiteiten zijn veel minder. Begrijpelijk met de huidige omstandigheden maar ik mis toch het kaarten en regelmatig een koffieklets of een bingomiddag.”

Residentie

Edwige uit Residentie ’t Withof aan het woord:

“Je moet er naar leven naar de coronacrisis. Ik doe mijn best om de maatregelen op te volgen. Ik doe mijn boodschappen ’s morgens omdat er dan niet veel volk is en houd min. 1,5m afstand. Ik ga dan samen met mijn zus op pad om te wandelen, zo hebben we nog wat beweging. We kunnen hier niet klagen, we kunnen altijd op iemand terugvallen.”

Gerda uit Residentie Stuyvenberg aan het woord:

“Ik ga veel gaan wandelen en gaan fietsen. ’s Morgens probeer ik ook te koken en in de namiddag houd ik me bezig met het gazetje van Senior Homes waar ook enkele puzzels en weetjes in staan zodat ik me kan bezighouden. Ik kan beroep doen op de woonassistenten voor bepaalde zaken of we kunnen ook een dagschotel bestellen indien nodig.”

Residentie Vijverhof - Zwevegem

Arlette uit Residentie Vijverhof aan het woord:

“Ik verveel me niet. Ik heb veel om handen. Gisteren kwam mijn zoon langs en dan zijn we 5 km gaan wandelen met 3 meter uit elkaar. Bovendien doet iedereen zijn best om de regels te respecteren.”

Zoals u hier kan lezen doen we ons uiterste best dat de bewoners zich veilig en vooral thuis voelen, maar het is zeker niet eenvoudig.

Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.