Ontmoet Bernard, onze schilder in Residentie Leiedam

 

Ontmoet Bernard, bewoner in onze residentie Leiedam, te Deinze.

Je raadt waarschijnlijk zijn hobby al. We interviewden hem om meer te weten te komen over schilderen. Een passie, een hobby dat hij nog dagelijks uitoefent. Zowel in Residentie Keizerhof, te Oudenaarde als in Residentie Leiedam, te Deinze kan je zijn schilderijen bewonderen. Hij kwam 6 jaar geleden naar Leiedam omdat zijn vrouw extra zorg nodig had.

 

Residentie Leiedam - Deinze
Residentie leiedam - deinze
Residentie Deinze

Hoe ben je gestart?

Ik ben heel mijn leven op de baan geweest en op een gegeven moment heb ik iets gekregen aan mijn hart waardoor ik dit beroep niet meer kon uitoefenen. Sindsdien ben ik gestart met schilderen.

Al sinds ik klein was kon ik me bezighouden met krijt en een bord. Als ik in de auto even moest wachten, pakte ik mijn gazet om schetsen te maken.

Ik ben gestart in de academie in Oudenaarde met verf, een borstel, een doek en een plateau van appels. Ik mocht natuurlijk niet te lang wachten om deze te schilderen of de appels zouden rot zijn (lacht).

Kan je jouw hobby hier uitoefenen?

Thuis was mijn veranda mijn werkatelier. Hier schilder ik in de woonkamer en heb ik niet genoeg plaats om al mijn schilderijen op te hangen (lacht). Dus er hangen er een paar in de gang en een paar in Residentie Keizershof in Oudenaarde. Ook bij vrienden, familie, andere bedrijven,… . 

Welk schilderij is jouw favoriet?

Ik hou ervan om karikaturen te maken. Zo maakte ik een karikatuur van een mevrouw die met haar bovenlichaam en haar chakos vooruitloopt en haar benen lopen de andere kant op.

Het schilderij hier (boven) toont aan hoe het aan de kust is: veel wind, onrustige zee. Het bovenste gedeelte toont de zee en de wind. Daarin kan je ook 2 gezichten herkennen.

Schilder je nog dagelijks?

Schilderen, koken, alles doe ik. Mijn vrouw kan niet meer zo goed uit de voeten dus doe ik alles. Het geeft me genoeg ontspanning.

Je moet een hobby hebben, vind ik, hele dagen naar televisie kijken is niet voor mij. Ik hou me graag bezig.

Ik moet ook genoeg inspiratie opdoen. Dus ik wandel ook graag met mijn vrouw. Zo gaan we af en toe samen op pad. Ik stap graag door om dingen te ontdekken en ideeën op te doen.

Heb je genoeg plaats?

Op de hoek van de tafel schilder ik en de berging heb ik om al mijn gerief te plaatsen. Ik zal nog een tweede appartement en garage moeten huren om al mijn schilderijen kwijt te kunnen (lacht).

Met wat ben je nu bezig?

Als huidig project ben ik nu bezig met de boot in Italië die op rotsen gevaren is. En er staan er nog wel een paar op de planning.

Heb je nog een leuke anekdote voor ons?

Ik had ooit mijn vrouw geschilderd, maar ze vond het niet mooi. Dus had ik dat schilderij overschilderd met goede grondverf en goede olieverf. Dat schilderij stond in de veranda en de zon scheen daar vrij fel op. Op een dag komen de kleinkinderen thuis en kijken ze naar dat schilderij, “oma staat op dat schilderij”. Door de zon was het schilderij afgeschenen en kwam oma tevoorschijn. Moet zijn dat ze niet veel veranderd was na al die jaren als ze haar nog herkenden (lacht).

Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.