Waarom kiezen voor Residentie Clarenhof in Nieuwpoort?

We vragen het aan Kim, woonassistente in Residentie Clarenhof en dagelijks bezig met de zorg- en dienstverlening in onze assistentiewoningen. Kim en haar collega’s zorgen ervoor dat de bewoners zich amuseren en zich geen zorgen hoeven te maken.

Kan je ons uitleggen wat een assistentiewoning juist is?

Een assistentiewoning combineert de vrijheid en zelfstandigheid van een eigen aangepast appartement met zorg- en hulpverlening waar onze bewoners dat wensen. Onze dienstverlening is heel uitgebreid. Wij zijn dan ook 6 dagen op 7 aanwezig om onze bewoners bij te staan: van het halen van medicatie, boodschappen of een broodje bij de bakker tot een bezoekje met een deugddoende babbel. We organiseren activiteiten zoals een pannenkoekenbak, het maken van lavendelkussentjes of organiseren een kaartnamiddag. Wij coördineren ook de zorg van verpleging, gezins- en poetshulp, indien nodig. Deze volledige omkadering zorgt ervoor dat bewoners zich niet meer eenzaam voelen en de zorgen verkrijgen die ze nodig hebben, allemaal in één pakket.

Maak kennis met de diensten en services van de woonassistenten

Hilde, één van onze bewoonsters, voelde zich eenzaam in haar ouderlijk huis. Haar kinderen wonen niet in de buurt en ze miste sociaal contact. Een luisterend oor is wat haar echt gelukkig maakt. Zeker in deze moeilijke tijden.

Als een bewoner je dankbaar is, dan haal je daar zoveel voldoening uit. Andrea zegt ons vaak dat ze hier gelukkig is en niet meer weg zou willen.

 

 

 

Ostende

Wat is voor jou de grootste troef van het Clarenhof?

We beschikken over een lekkere brasserie – ook toegankelijk voor niet-bewoners­ – waar chef Danny elke dag verse gerechtjes op tafel tovert, en het gezellige ‘Café Clarenhof’ waar onze bewoners naar hartenlust biljarten, een gezelschapsspel spelen, een boek of de krant lezen, … Ook onze gezellige binnentuin, voorzien van tafels en stoeltjes met petanquebaan, is erg in trek. Onze residentie ligt midden in het stadscentrum, winkels, bakker, apotheker,… alles is vlakbij. En de bewoners die er eens tussenuit willen, kunnen een frisse neus halen langs de jachthaven in Nieuwpoort.

Kortom, onze bewoners worden goed in de watten gelegd. Zowel de goede zorg- en dienstverlening die we aanbieden, als het sociale contact zijn factoren die ervoor zorgen dat onze bewoners gelukkig zijn en dat hun droom van ’te wonen aan de kust’ werkelijkheid is geworden.

Ostende
Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.