6 redenen waarom een assistentiewoning een slimme investering is

Een assistentiewoning is tegenwoordig de droomwoning voor iedere 65-plusser. Ze hebben nood aan een minimum aan zorg, maar zijn nog te actief om in een rusthuis te gaan wonen. Door de toenemende vergrijzing is de vraag ook steeds groter naar een betaalbaar en modern ingericht appartement dat goed gelegen is; dichtbij de stad maar toch in de rust.

 

1. Een top-investering: u betaalt slechts 12% btw bij assistentiewoningen in tegenstelling tot de 21% bij andere nieuwbouw appartementen. De droom voor elke investeerder. Bovendien verkrijgt u een hoger huurrendement (2 tot 3%) en bent u vrijgesteld van jaarlijkse grondlasten. Normaal gezien betaal u één keer per jaar onroerende voorheffing op u woning, maar bij een erkende assistentiewoning valt deze kost weg.

2. Assistentiewoningen liggen dichtbij alles. Zo liggen onze assistentiewoningen vaak in de stadskern, rondom groen, nabij openbaar vervoer, winkels….maar ook dicht bij grote steden zoals Kortrijk, Gent of de kust.

3. Ontzorging voorop. Senior Homes beheert zelf zijn assistentiewoningen en staat in voor de zorg- en dienstverlening naar de bewoners. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de formaliteiten met betrekking tot de uitbating en de zorgverlening.

4. Het is een flexibele vorm van wonen voor elke leeftijd. U kan er zelf in gaan wonen, u kan er later in wonen en het in tussentijd verhuren. Eveneens kunnen mensen onder de 65 een assistentiewoning betrekken indien ze een bepaalde zorgnood ervaren. 

5. U investeert in u eigen toekomst. Velen vinden het verstandiger om een assistentiewoning te kopen in plaats van te huren. Het is niet enkel fiscaal interessant om te kopen, maar het geeft u rust en zekerheid op uw oude dag. Nadien hebt u ook nog iets om door te geven aan de kinderen.

6. De bewoners genieten van heel wat voordelen. Niet alleen voor u als investeerder, maar ook voor de bewoners biedt een assistentiewoning van Senior Homes heel wat voordelen. Zo betalen ze een lagere zorgkost per dag dankzij onze grootte en aanwezigheid in Oost- en West-Vlaanderen. Ook wonen ze er in het midden van de stad met alles op wandelafstand en er valt altijd iets te beleven dankzij de leuke buren van alle leeftijden.

 

Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.