Een Hart voor de Zee en de Muziek: Daniel en Denise vinden hun Thuis in Clarenhof Nieuwpoort

Daniel Poelaert en Denise De Beule (88 en 87 jaar – Clarenhof Nieuwpoort)

Hun huis en tuin in Kraainem waren te groot geworden. Wat ooit een gezellige thuis was, begon door de vele trappen en de diepe tuin meer een bron van zorgen te worden dan van vreugde. De tuin, met zijn 68 meter diepte en grote moestuin, vergde zoveel onderhoud dat het eerder een verplichting werd dan een hobby.

Daniel en Denise kwamen gedurende hun hele leven al vaak naar de kust om te wandelen en te fietsen. Alle ooms in de familie zijn zeevaarders geweest, dus de keuze voor de kust zat er altijd al een beetje in. Toen hun zoon, die schipper is op de lange omvaart en in Middelkerke woont, hen aanraadde om Clarenhof in Nieuwpoort te bezoeken, besloten ze om een kijkje te gaan nemen.

Het bezoek aan Clarenhof bleek een schot in de roos. Het lichtrijke appartement dat ze te zien kregen, met zijn grote ramen en uitzicht op een groene tuin, sprak hen onmiddellijk aan. “Het appartement heeft totaal geen ingesloten gevoel,” zegt Denise. “En het feit dat we geen trappen meer moeten doen, is een echte luxe.

Twee dagen na hun bezoek hadden ze de knoop al doorgehakt: Clarenhof zou hun nieuwe thuis worden.

“We hebben een goeie keuze gemaakt, op een goed moment in ons leven”.

Voor Daniel, een getalenteerde orgelspeler, betekende de verhuizing ook een herontdekking van zijn passie voor muziek. In Kraainem had hij een groot Höhner-orgel, maar door de drukte van het onderhouden van huis en tuin vond hij zelden de tijd om te spelen. In Nieuwpoort heeft hij zijn grote orgel ingeruild voor een kleiner Roland-model, en nu speelt hij elke dag een uurtje. “Het houdt mijn handen en vingers soepel,” vertelt hij. Zijn liefde voor muziek heeft hij doorgegeven aan zijn kleindochter, die een master in klassieke muziek behaalde en nu in Noorwegen een veelbelovende muzikale carrière opbouwt.

“We hebben een goeie keuze gemaakt, op een goed moment in ons leven. We gaan soms nog eens terug naar Kraainem, maar zijn altijd blij als we terug in Nieuwpoort zijn.”

Vragen over het investeren bij Senior Homes?

Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Inscrivez-vous pour la newsletter de Senior Homes et recevrez des nouvelles intéressantes.