Waarop moet u letten bij een investering in zorgvastgoed?

De vergrijzing stijgt en de levensverwachting neemt toe. Erkende assistentiewoningen zijn het antwoord op de toenemende vraag naar kwalitatieve en betaalbare huisvesting voor de actieve senior.

Waar moet u nu juist op letten bij een investering in zorgvastgoed?

 1. Locatie en bereikbaarheid

De locatie en de bereikbaarheid zijn belangrijk; een groene omgeving, alle faciliteiten dicht bij de hand, … . Indien een assistentiewoning op een verkeerde locatie gebouwd is dan blijkt uit marktonderzoek dat deze woningen vaak geen huurders vinden.

2. Kwaliteit van de woning

Senioren zijn vaak iets minder goed te been, vandaar de nood aan appartementen die 100% rolstoelleefbaar zijn. Ook brede gangen en deuren zijn belangrijk voor bewoners met een rollator of met een rolstoel. Daarnaast zijn ruimte, daglicht en een noodoproepsysteem ook kenmerken van een kwaliteitsvolle woning.

3. Kwaliteit van de zorgpartner

Is er zorg mogelijk in het appartement? Hoe vaak wordt de zorg voorzien? Dit zijn zaken die u zeker moet nagaan. Zo verzekert u de kwaliteit van de investeerder en de bewoner.

4. Erkend door het Vlaams Agentschap voor Zorg en Gezondheid

Dankzij dit kwaliteitslabel is uw investering een meerwaarde en kan u een hogere huurprijs hanteren.

 

Graag meer weten over investeren bij Senior Homes?

Restez-au courant des dernières nouvelles chez Senior Homes !

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.