We kennen het allemaal, we slaan de krant open of kijken naar een artikel op HLN en zien alweer een advertentie van assistentiewoningen. De zoveelste die claimt “de beste investering” met “de grootste zekerheid” in huis te hebben. Nuja, na 10 jaar in de sector kan ik alvast zeggen dat het lang niet altijd rozegeur en manenschijn is. In deze reeks probeer ik enkele heikele punten aan te kaarten waar een potentiële investeerder best op kan letten.

Om eerlijk te zijn, lijkt de fitness soms meer op een babbeluurtje dan op een sportmoment, maar is net dat niet de reden waarom ze ook verhuisd zijn?

Deel 1 – De beste assistentiewoningen hebben uitgebreide gemene delen

Er is geen bepaalde reden waarom ik start met dit topic, enkel keek ik net nog even naar ons project in Waregem, Residentie Pur Sang, en zag ik de enorme evolutie die wijzelf als ontwikkelaar en uitbater gemaakt hebben de voorbije jaren. Altijd al waren wij van oordeel dat de gemeenschap in een project van assistentiewoningen cruciaal was. Dat startte bij ons eerste project – Residentie Leiedam te Deinze – waar we, ook al was het initieel anders voorzien, toch nog een wellness, fitness en restaurant bij voorzien hebben. Dat was onze verstandigste keuze ooit, zo bleek.

Wellness;fitness;assistentiewoningen
De patio aan onze wellness en fitness in Residentie Pur Sang te Waregem

Dagelijks zitten ondertussen onze bewoners in Residentie Leiedam te Deinze op de “home trainer” of voor de infraroodwand om wat stroeve spieren of pijnlijke gewrichten te verzachten. Om eerlijk te zijn, lijkt die fitness soms meer op een babbeluurtje dan op een sportmoment, maar is net dat niet de reden waarom ze ook verhuisd zijn?

Naast de wellness en fitness is er uiteraard ook nood aan een plaats om samen gezellig te tafelen, een kaartje te leggen, een krantje te lezen of gewoon gezellig samen te zijn. Daarom besteden wij bij Senior Homes altijd zeer veel aandacht aan ons restaurant.

Niet alleen het interieur wordt met de grootste zorg aangekleed, ook aan wat er geserveerd wordt, besteden wij telkens de grootste zorg. Bij ons geen aanlevertoestanden of voorverpakte maaltijden, neen! We starten altijd van wat wij zelf graag eten en drinken en zoeken telkens naar een manier om er voor te zorgen dat onze bewoners dit aan een voordelige prijs kunnen krijgen. Daarom ook staan onze restaurants open voor de iedereen, niet enkel onze bewoners! Kom dus gerust eens langs in één van onze reeds geopende residenties en probeer het zelf!

Het restaurant van Residentie Pur Sang te Waregen wordt een baken van rust

Ik hoor de meesten nu al denken dat dat allemaal onbetaalbaar moet zijn, want ja, het ziet er mooi uit en er staat geen “OCMW” voor. Dat kan dus zeker niet voor “Jan met de pet” zijn, krijg ik nogal veel te horen, zeker van diegenen die niet weten wat het kost en nog nooit de moeite gedaan hebben om bij ons eens te komen kijken. Ik kan alvast verzekeren dat wij bij Senior Homes mikken op een gemiddelde prijs, niet hoog, niet laag. Maar wel met een correcte prijs-kwaliteit! In één van de volgende posts zullen we daar ook dieper op in gaan.

Tot de volgende!

Dimitri Martens

Meer weten over Residentie Pur Sang? Klik hier!Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.