Veelgestelde vragen

Wie wil verhuizen naar één van onze residenties, gaat hierbij natuurlijk niet over één nacht ijs. En ook investeerders hebben vaak heel wat vragen. Op deze pagina krijgt u een uitgebreid antwoord op uw meest prangende vragen.

Bekijk hieronder de video die je alvast meer informatie geeft over wat assistentiewoningen juist zijn.

 

Veelgestelde vragen

Wie wilt verhuizen naar één van onze residenties, gaat hierbij natuurlijk niet over één nacht ijs. En ook investeerders hebben vaak heel wat vragen. Op deze pagina krijgt u een uitgebreid antwoord op uw meest prangende vragen.

1. Wat is een erkende assistentiewoning precies?
Assistentiewoningen zijn volwaardige (rolstoelleefbare) appartementen die speciaal ontwikkeld werden voor 65-plussers en sinds enkele jaren de plaats innemen van de vroegere serviceflats. In een assistentiewoning woont iedereen zelfstandig, maar kan er een beroep gedaan worden op verschillende zorg- en comfortdiensten zoals een boodschappendienst, traiteurservice, administratieve of medische hulp, etc. Naast de eigen woning zijn er ook heel wat gemeenschappelijke delen, zoals bij Senior Homes de wellness, de fitness en het restaurant.
2. Welke veiligheidsmaatregelen worden er getroffen?

In elke residentie van Senior Homes hangen (in de gemeenschappelijke delen) heel wat camera’s en er is tevens een badgesysteem dat alles nauwkeurig registreert. Dankzij het deurspionnetje en de handige domotica zorgen wij er overigens voor dat u nooit onbekenden binnenlaat.

Niet enkel de algemene veiligheid, maar ook de persoonlijke veiligheid is voor ons, en voor u uiteraard, heel belangrijk. Zo zijn er in elke ruimte noodknoppen die u direct verbinden met een noodcentrale zodat u snel en efficiënt geholpen kan worden. In de residentie is er ook 6 dagen op 7 een woonassistent aanwezig en is er 24/7 crisisassistentie en overbruggingszorg voorzien. Ook de praktische veiligheid is in de residenties erg groot: naadloze overgangen voor rollators en rolstoelen, een douchezitje, een stang om u aan vast te houden in de wc-ruimte en nog zoveel meer.

3. Mag er in de residenties gerookt worden?
Neen. In de residenties van Senior Homes is het strikt verboden om te roken. Enkel op de terrassen wordt het toegelaten, op voorwaarde dat u hiermee geen andere bewoners stoort.
4. Zijn er beperkingen qua bezoek?
Uiteraard niet. Het is uw woning, dus u kiest helemaal zelf wie er langskomt en wanneer zij dat doen. Wel vragen wij u om de rust in het gebouw te respecteren tussen 22 u. ’s avonds en 7 u. ’s ochtends.
5. Wie poetst er in de residentie?
De gemeenschappelijke ruimtes worden uiteraard gepoetst door een kuisploeg van Senior Homes. Voor uw eigen appartement mag u kiezen of u een beroep doet op de Senior Homes-poetsdienst of een eigen poetshulp inschakelt.
6. Wat als er een lamp vervangen moet worden of er iets stuk gaat?
Senior Homes heeft een eigen klusjesdienst voor kleine herstellingen. Meld het euvel gewoon even aan de woonassistent en hij/zij neemt het van u over. Bij grotere reparaties gaan wij in samenspraak met u op zoek naar een gepaste oplossing en schakelen we een professional in waar nodig.
7. Kan ik eens komen kijken in de residentie?

Uiteraard kunt u eens komen kijken in de residentie zodat u weet hoe het er bij ons aan toegaat. Dat kan na afspraak met één van onze vastgoedspecialisten of tijdens één van onze gezellige opendeurdagen. Neem contact op of bekijk de evenementenkalender.

Contact De kalender

8. Mag ik eigen meubels meebrengen?
Uiteraard mag u uw eigen meubels meebrengen. Het is natuurlijk uw eigen woning, en die mag u helemaal naar smaak inrichten. Huurt u een assistentiewoning voor een beperkte periode of proeftijd? Dan is die meestal gemeubeld en brengt u dus best niet te veel mee gezien de korte woonduur. Het is eveneens mogelijk om een gemeubeld appartement te huren voor langere tijd.
9. Mag ik mijn huisdier meebrengen?
Ja, uw huisdier mag mee naar de residentie op voorwaarde dat het een klein tot middelgroot huisdier betreft. Gevaarlijke of giftige huisdieren worden niet toegelaten.
10. Is er plaats voor een wasmachine?
Ja, in elke assistentiewoning is er een aansluiting voor een wasmachine voorzien. Daarnaast is er ook ruimte voorzien om een droogkast te installeren.
11. Is er een vaste arts of mag ik mijn eigen huisarts houden?
U mag natuurlijk uw eigen arts houden. Indien u hulp nodig heeft bij een afspraak of vervoer nodig heeft, kunt u altijd rekenen op de hulp van de woonassistent.
12. Moet ik 65+ zijn om bij jullie te komen wonen?

Neen, je mag ook jonger dan 65 zijn om bij ons te komen wonen.

Een antwoord op al uw vragen

Een antwoord op al uw vragen

Heeft u een praktische vraag over onze assistentiewoningen, de diensten of de officiële erkenning? Wenst u graag meer te weten over de huurprijzen en dienstenpakketten? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen of neem een kijkje bij de veelgestelde vragen van Senior Homes.