Kopen

De aankoop van een assistentiewoning brengt heel wat voordelen met zich mee. In het voorbeeld hieronder leggen we uit hoe mama Christine en dochter Sophie samen een assistentiewoning kochten en op die manier successiekosten konden vermijden. Iedereen wordt er beter van.

12% BTW ipv 21%

De overheid voorziet een BTW-verlaging. U kan genieten van 12% i.p.v. 21% BTW op de constructiewaarde.

Vrijstelling onroerende voorheffing

Eén maal per jaar betaalt u onroerende voorheffing of grondlasten berekend op basis van uw K.I. Bij erkende assistentiewoningen valt dit weg.

Eigen beheer en uitbating

Senior Homes doet  zelf het beheer van de zorg- en dienstverlening. Onze woonassistenten die de uitbating verzorgen bieden u ook administratieve ondersteuning. Als u koopt als belegging zorgen wij ook voor de verhuur van uw appartement indien u dit wenst.

Enkel op toplocaties

Senior Homes hecht veel belang aan de centrale ligging van zijn projecten en zorgt voor een aangename groene omgeving, in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen.

Aankoop in volle eigendom

U koopt bij ons een appartement zoals een gewoon appartement of huis. In volle eigendom! Dit betekent dat u dit later altijd kan verkopen of schenken aan uw kinderen en indien u komt te overlijden gaat dit over op uw erfgenamen.

Trouwe huurders

Uit ervaring merken wij dat senioren trouwe huurders zijn die hun huur heel stipt betalen waardoor u zelden te maken krijgt met huurachterstanden. Bovendien kent uw eigendom weinig slijtage en wordt deze met respect onderhouden.

Uitgebreid dienstenpakket op maat

Senior Homes geeft om uw welzijn. U kan zelf uw zorgpakket kiezen naargelang uw persoonlijke noden en behoeften.

Vastgoed is een goede investering

Wil u op lange of middellange termijn investeren?

Door de lage rentevoeten op leningen en door het ‘gevaar’ van het beleggen op de beurs, is investeren in vastgoed één van de veiligste en populairste beleggingen geworden.

Mooi nettorendement

Senior Homes houdt steeds een realistisch rendement voor ogen. Gezien er een groot tekort is aan senioren huisvesting kan u bovendien rekenen op een meerwaarde bij verkoop.

Wij maken voor u de vergelijking

Bekijk zelf wie het meeste uit zijn spaarcenten haalt.

Mama Christine

Mama Christine schenkt € 70.000 aan dochter Sophie

Dochter Sophie

Dochter Sophie koopt een assistentiewoning van € 270.000 (alle kosten inclusief)

Sophie leent
€ 200.000
op 10 jaar
 met bullet krediet (enkel intrest te betalen, kapitaal op vervaldag) en betaalt € 317/maand aan intresten.

Mama betaalt aan dochter Sophie € 317/maand huur.

Dochter Sophie trekt de intresten af 
van haar belastingen.

Na 10 jaar verkoopt Sophie haar assistentiewoning met meerwaarde
of koopt het zelf in.

Mama spaart op 10 jaar ongeveer
€ 75.000 huur die zij niet hoeft te betalen.

Conclusie

Sophie verwerft goedkoop eigendom die stijgt in waarde en mama spaart € 75.000 uit aan huurgelden.
Mama heeft aan successieplanning gedaan en Sophie bespaart belastingen.

* Dit is een simulatie, geen garantie en op voorwaarde van bovenstaande indicatoren.

Veelgestelde vragen over onze residenties

Wat is een assistentiewoning?

Assistentiewoningen kwamen in de plaats van serviceflats. Een erkende assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig woont en een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor hoeven de bewoners bij toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving te verhuizen.

Per groep van assistentiewoningen wordt een beheersinstantie aangesteld. Zij organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in een 24/24 noodoproepservice en overbruggingszorg en neemt het beheer van de gebouwen voor haar rekening. Senior Homes is hierin uniek en doet naast het bouwen ook het beheer zelf.  In de groepen van assistentiewoningen moet er op vaste tijdstippen een woonassistent aanwezig die onder meer zorgt voor de sociale netwerkvorming, bij Senior Homes is die woonassistent 6/7 aanwezig.

 

Waarom investeren in een assistentiewoning?

Tegenover de huidige, onzekere spaar- en beleggingsinkomsten blijft vastgoed een betrouwbare en slimme investering. Wij bouwen alles nieuw en de waarde van vastgoed zal alleen stijgen.

Investeren in een erkende assistentiewoning biedt belangrijke fiscale voordelen. Onze assistentiewoningen zijn 100% conform de wetgeving  waardoor u slechts 12% btw betaalt (i.p.v. 21%) en geen onroerende voorheffing.

Wenst u uw assistentieflat niet (meteen) zelf te bewonen maar te verhuren, dan zoeken wij voor u naar een geschikte huurder. Daardoor kunt u  bovenop een meerwaarde op uw vastgoed , rekenen op  geïndexeerde huurinkomsten.

Senioren zijn zorgzame huurders en wij hebben nergens huurachterstand.

 

Bouwt Senior Homes ook in mijn regio?

Senior Homes hecht veel belang aan de centrale ligging van zijn projecten en zorgt voor een aangename groene omgeving, 
in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen.

Ontdek het hier

Zijn de maaltijden inbegrepen?

U beslist helemaal zelf wat en wanneer u wil eten.  Elke keuken is volledig ingericht en voorzien van een ruim werkblad om zelf te koken.  Of u kan dagelijks terecht in de brasserie waar de kok dagelijks een verse lunch klaarmaakt.  Voelt u zich niet zo goed en blijft u liever binnen? Geen probleem! De maaltijden van het restaurant kunnen steeds op uw appartement geleverd worden.

Iedereen kan komen eten in ons restaurant.  Woont u in de buurt en heeft u geen tijd/zin om te koken?  Kom gerust eten of passeer tijdens het wandelen of fietsen en stop even voor een pannenkoek, een ijsje of een frisse pint.

Hoe garanderen jullie de veiligheid binnen de residentie?

Veiligheid staat centraal dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur, toegangscontrole en domotica die u een veilig gevoel garanderen. Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.

Mag ik roken in de residentie?

Roken is in de volledige residentie en in alle assistentiewoningen verboden.  Er is een zeer gevoelige rookdetectie en roken strookt niet met ons gezondheidsbeleid.