Huren

Bij Senior Homes is het goed leven. Er wordt voor u gezorgd: een fijn appartement, een aangename omgeving en alle voorzieningen dichtbij! Heeft u ook interesse om te ontdekken waarom een verblijf bij Senior Homes een ideale oplossing kan zijn?

Leer ons kennen en misschien wordt u een nieuw lid van onze Senior Homes familie.

Waarom huren bij Senior Homes?

Crisisassistentie & medische permanentie

Door middel van noodknoppen die u draagt om de hals of om de pols kan u 24/7 medische hulp oproepen. De zorgcentrale maakt direct verbinding met de bewoner via ons eigen ontwikkeld oproepsysteem en neemt de nodige acties: stuurt een verpleegkundige langs, verwittigt de hulpdiensten of familie.

Overbruggingsassistentie

Indien u in een crisissituatie (bv. een zware operatie met lange revalidatie) extra zorg nodig heeft, organiseert Senior Homes dat voor u. We doen dat zolang als nodig en volledig in samenspraak met u.

Woonassistenten ter plaatse

Woonassistenten zijn het centrale aanspreekpunt voor de bewoners en de familie. De bewoner kan met elke vraag terecht bij de woonassistenten die 6 op 7 in het gebouw aanwezig zijn. Daarnaast organiseren zij talloze activiteiten waar de bewoners vrijblijvend aan kunnen deelnemen.

Algemene permanentie

Ook op zondag en ’s nachts is er een woonassistent standby indien nodig.

Camera & veiligheid

Veiligheid staat centraal dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur, toegangscontrole en domotica die u een veilig gevoel garanderen. Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.

Fitness & wellness

De wellness en fitness zijn een antwoord op de moderne wensen van de nieuwe senior. In de residentie kan u genieten van wellness, bewegingstherapie & fitness. Ook een behandeling bij kapster, schoonheidsspecialiste of kinesist zijn ter plaatse mogelijk.

Gebruikersraad

4 keer per jaar wordt een gebruikersraad georganiseerd om alle tips, zorgen en suggesties te bespreken. Uw mening telt!

Brasserie & tearoom

Ter plaatse kan u genieten van heerlijke verse maaltijden. Voelt u zich niet zo goed en blijft u liever binnen? Geen probleem! De maaltijden van het restaurant kunnen steeds op uw appartement geleverd worden.

U beslist alles zelf

U woont in één van onze residenties zoals u nu thuis woont: niemand zal ongevraagd bij u binnenkomen, u kiest wie u helpt bij het poetsen, wie u verpleegt, wie u ondersteunt met kine, wie uw haar knipt, …

Bet

Ontdek hoe het leven van Bet en haar echtgenoot aangenamer werd. 

Veelgestelde vragen over onze residenties

Bouwt Senior Homes ook in mijn regio?

Senior Homes hecht veel belang aan de centrale ligging van zijn projecten en zorgt voor een aangename groene omgeving, 
in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen.

Wat is een assistentiewoning?

Assistentiewoningen kwamen in de plaats van serviceflats. Een erkende assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig woont en een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor hoeven de bewoners bij toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving te verhuizen.

Per groep van assistentiewoningen wordt een beheersinstantie aangesteld. Zij organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in een 24/24 noodoproepservice en overbruggingszorg en neemt het beheer van de gebouwen voor haar rekening. Senior Homes is hierin uniek en doet naast het bouwen ook het beheer zelf.  In de groepen van assistentiewoningen moet er op vaste tijdstippen een woonassistent aanwezig die onder meer zorgt voor de sociale netwerkvorming, bij Senior Homes is die woonassistent 6/7 aanwezig.

Zijn maaltijden inbegrepen?

U beslist helemaal zelf wat en wanneer u wil eten.  Elke keuken is volledig ingericht en voorzien van een ruim werkblad om zelf te koken.  Of u kan dagelijks terecht in de brasserie waar de kok dagelijks een verse lunch klaarmaakt.  Voelt u zich niet zo goed en blijft u liever binnen? Geen probleem! De maaltijden van het restaurant kunnen steeds op uw appartement geleverd worden.

Iedereen kan komen eten in ons restaurant.  Woont u in de buurt en heeft u geen tijd/zin om te koken?  Kom gerust eten of passeer tijdens het wandelen of fietsen en stop even voor een pannenkoek, een ijsje of een frisse pint.

Hoe garanderen jullie de veiligheid in de residentie?

Veiligheid staat centraal dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur, toegangscontrole en domotica die u een veilig gevoel garanderen. Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.

Wat is een woonassistent?

Woonassistenten zijn het centrale aanspreekpunt voor de bewoners en de familie. De bewoner kan met elke vraag terecht bij de woonassistenten die 6 op 7 in de residentie aanwezig zijn. Daarnaast organiseren zij talloze activiteiten waar de bewoners vrijblijvend aan kunnen deelnemen.

Wat wil overbruggingsassistentie zeggen?

Indien u in een crisissituatie (bv. een zware operatie met lange revalidatie) extra zorg nodig heeft, organiseert Senior Homes dat voor u. We doen dat zolang als nodig en volledig in samenspraak met u.

Wat is crisisassistentie precies?

Door middel van noodknoppen die u draagt om de hals of aan de pols kan u 24/7 medische hulp oproepen. De zorgcentrale maakt direct verbinding met de bewoner via ons eigen ontwikkeld oproepsysteem en neemt de nodige acties: stuurt een verpleegkundige langs, verwittigt de hulpdiensten of familie.

Ik ben jonger dan 65 maar wil graag in een assistentiewoning wonen, mag dat?

25% van de bewoners in erkende assistentiewoningen mogen jonger zijn dan 65 jaar. Een assistentiewoning biedt voor vele jonge mensen met een fysieke beperking dé oplossing om zelfstandig te wonen. Alle flats zijn volledig rolstoelleefbaar want drempelloos, inrijdouche in elke badkamer, ruime liften, …..

 

Mag ik roken in de assistentiewoning?

Roken is in de volledige residentie en in alle assistentiewoningen verboden.  Er is een zeer gevoelige rookdetectie en roken strookt niet met ons gezondheidsbeleid.

Mag mijn huisdier mee in de assistentiewoning komen wonen?

Ja hoor!  Bijna elk appartement heeft een terras zodat jouw hond of kat ook regelmatig een luchtje kan scheppen. In sommige residenties kan je zelfs over een privétuintje beschikken.