Senior Homes opent gloednieuwe residentie in hartje Nieuwpoort

Senior Homes opent gloednieuwe residentie in hartje Nieuwpoort

Vlak bij het stadscentrum van Nieuwpoort, tussen de Recolettenstraat en de Hoogstraat, opende vorige week een nieuwe residentie van Senior Homes de deuren. Het betreft een unieke herbestemming voor het voormalige klooster van de Arme Klaren: 110 erkende assistentiewoningen, verdeeld over vijf woonblokken, met heel wat luxe en comfort. Hier wonen binnenkort meer dan tweehonderd 65-plussers zonder zorgen dankzij de uitgebreide ondersteuning van Senior Homes.

Een groots project

Met Residentie Clarenhof haalt Senior Homes werkelijk alles uit de kast: een moderne (ver)nieuwbouwresidentie met respect voor de historische waarde van de site. Zo bleven er twee prachtige gevels bewaard om het straatbeeld in ere te houden, en werd het torentje van de vroegere kapel na de vernieuwing van het dak teruggeplaatst. Boven de centrale ingang hangt dan weer een glazen luifel die ongetwijfeld in het oog springt. De absolute blikvanger van de residentie is echter de metalen liftkooi in de inkomhal, wat een uniek stuk! En waar vroeger de kapel en het klooster stonden, eten de bewoners nu hun buikje vol in Brasserie Clarenhof, met mezzanine, ontmoetingsruimte en zonneterras.

De nieuwste generatie assistentiewoningen

In Residentie Clarenhof werd ervoor gekozen om nóg meer luxe te voorzien. Zo werd er een lobby gecreëerd die tot in de nok van de kerk doorloopt, waar een bibliotheek, het onthaal en de administratieve ruimtes zijn. In de kerk – waarvan de historische gevels behouden bleven– werden er aan de hand van een glazen uitbouw ook een volledig uitgeruste fitness en wellness gebouwd. Verder is er plaats voorzien voor een kapper, kinesist en een schoonheidsspecialist. Naast de brasserie, die ook voor niet-bewoners toegankelijk is, is er in Residentie Clarenhof ook een café waar enkel bewoners in alle rust wat kunnen drinken, een kaartje leggen en zelfs biljarten.

Net als in de andere residenties van Senior Homes, zijn ook de assistentiewoningen zelf voorzien van alles wat u als actieve 65-plusser nodig heeft. Zo heeft u een volwaardige keuken, lichtrijke leefruimte, ruime badkamer en een terras of tuintje! Naast een volledig rolstoeltoegankelijke woning geniet u in Residentie Clarenhof ook van een uitgebreide waaier aan zorg- en comfortdiensten, op elk moment van de dag. Zo kunt u een beroep doen op de woonassistenten (6/7 aanwezig) voor boodschappen, administratieve hulp, organisatie van zorgverlening of gewoon een goede babbel. In Residentie Clarenhof wordt zelfs een inslapende verpleging voorzien, zo bent u 24/24u gerust!

Een unieke locatie in het stadscentrum

Nieuwpoort is een kuststad die werkelijk alles in huis heeft: authenticiteit, talloze voorzieningen en een mooie leefomgeving op een tiental minuten van de zeedijk. Vlak bij Residentie Clarenhof bevindt zich de Nieuwpoortse binnenstad: winkeltjes, supermarkten, wandelroutes… U vindt hier werkelijk alles op een boogscheut.

Heeft u interesse om te verhuizen naar Residentie Clarenhof, maar wenst u wat meer informatie over de koop- en huurprijzen? Bel ons gerust op via 09 336 37 95 of stuur een mailtje naar info@seniorhomes.be

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.