Residentie Vijverhof houdt brandoefening i.s.m. brandweerkorps van Zwevegem uit de hulpverleningszone Fluvia

Residentie Vijverhof houdt brandoefening i.s.m. brandweerkorps van Zwevegem uit de hulpverleningszone Fluvia

Zwevegem, 8 juli 2019 – Op zondagvoormiddag 8 juli 2019 zal in seniorenresidentie Vijverhof te Zwevegem een brandweeroefening plaatsvinden in samenwerking met Senior Homes en VZW Vijverhof.

Veiligheid als prioriteit

Training van het brandweerkorps te Zwevegem is één van hun topprioriteiten, daarom gaan de instructeurs iedere maand op zoek naar een nieuwe locatie.   Deze maand is een samenwerking opgezet met Senior Homes voor haar Seniorenresidentie Vijverhof te Zwevegem. Ook Initiatiefnemer Senior Homes en VZW Vijverhof die instaat voor de zorg- en dienstverlening aan de senioren in de residentie draagt veiligheid in de breedste zin van het woord hoog in het vaandel.

Gelegen op de hoek van de Avelgemstraat en de Bellegemstraat, op minder dan 1.000 meter van het centrum van Zwevegem, telt de residentie 68 assistentiewoningen met privatieve terrassen, een brasserie, ondergrondse autostaanplaatsen, een tuin en een gemeenschappelijke neveninfrastructuur.

Nieuwste generatie assistentiewoningen

Residentie Vijverhof staat model voor de nieuwste generatie aan assistentiewoningen die de levenskwaliteit van de actieve en zelfredzame 65-plusser optimaal garandeert met ruimte, comfort, veiligheid, zorgeloos gemak. Dat wordt gewaarborgd met o.a. een permanente ‘hotelservice’ op maat, een allesomvattende maar niet verplichtende zorgformule, 24/7 medische permanentie, en een aanwezige woonassistente (6/7 dagen) als centraal aanspreekpunt. Het unieke aan het concept is dus dat mensen er niet alleen kunnen wonen als ze nog zelfredzaam zijn, maar er ook kunnen blijven als ze zorg nodig hebben.

 

 

Nieuwste generatie assistentiewoningen

 “De nieuwe senior wil immers zo lang mogelijk genieten van het leven”, zegt initiatiefnemer en zaakvoerder Wilfried Martens. “Met ons woon- en serviceconcept willen we bij zelfredzame 65-plussers meteen de angst wegnemen om op een andere locatie te gaan wonen. Iets wat velen veel te lang uitstellen en achteraf betreuren. Onze assistentiewoningen geven hen een instant ‘thuisgevoel’ door alles in één ruime flat te integreren wat ze thuis ook al hebben of zelfs nog niet hebben. We willen bovendien dat ze nog alles kunnen doen wat ze nog willen beleven en ervaren in de herfst van hun leven.  Onze woonassistenten organiseren ook voldoende leuke activiteiten en uitstappen zodat de bewoners elkaar leren kennen en eenzaamheid niet de kop kan opsteken. Allemaal vrijblijvend, want vrijheid en privacy zijn heilig.” 

 

Meer weten over Residentie Vijverhof?

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.