5 redenen om nu te verhuizen naar een erkende assistentiewoning

5 redenen om nu te verhuizen naar een erkende assistentiewoning

Het lijkt misschien een gek idee om naar een assistentiewoning te verhuizen terwijl u nog helemaal geen ondersteuning nodig heeft. Maar niets is minder waar. Senior Homes somt even op waarom een erkende assistentiewoning nu al een goed idee is, ook voor u.

Reden 1: gun jezelf meer luxe en comfort

Na een lange carrière verdient u een comfortabel pensioen, daar staan we bij Senior Homes 100% achter. In onze residenties zijn er dan ook heel wat luxe- en comfortvoorzieningen. Zo heeft elke residentie ruime gemeenschappelijke ruimtes zoals een eigen restaurant of brasserie waar u geniet van een lekkere, verse maaltijd. Daarnaast bevindt zich op de gelijkvloerse of kelderverdieping ook steeds een volwaardige wellnessruimte, met onder andere een bubbelbad en een sauna. Wie last heeft van stramme spieren, maakt die eenvoudig los door even voor de infraroodmuur te zitten of langs te gaan bij de kinesist. In de residenties van Senior Homes is er ook een kap- en schoonheidssalon zodat u er altijd piekfijn uitziet.

Ook in uw assistentiewoning zelf geniet u van heel wat extra comfort. Dankzij de naadloze overgangen tussen de verschillende ruimtes, is elke assistentiewoning rolstoeltoegankelijk en loop je heel wat minder risico om te vallen. De assistentiewoningen zijn erg ruim en heel wat groter dan wettelijk vereist, tot wel 150 m2. Een ideale grootte en bijgevolg ook eenvoudiger te onderhouden dan een woning met verschillende verdiepen. Elke assistentiewoning heeft eveneens een ruim, zonnig terras of een tuintje.

Reden 2: blijf langer fit en gezond

Onder het motto mens sana in corpore sano (een gezonde geest in een gezond lichaam) worden er in onze residentie talloze bewegingsactiviteiten en leuke uitstappen georganiseerd. Zo is er naast de wellnessruimte ook een volwaardige sportruimte met loopbanden en fietsen. Zo kunt u uw lichaam fit houden en krijgt u minder snel last van kwaaltjes. U wordt ook telkens volledig vrijblijvend uitgenodigd voor fijne activiteiten zoals een jaarlijkse uitstap naar de Vlaamse kust of mosselen eten in Philippine. Wie last heeft van z’n spieren of andere lichamelijke klachten heeft, kan terecht bij de woonassistenten van de residentie. Zij zullen dan een afspraak regelen met uw vaste kinesist of een nieuwe kinesist inschakelen en ter plaatse laten komen. In elke residentie zijn er namelijk ruimtes voorzien voor kinesist- en doktersbezoeken.

Meer weten over de residenties in uw buurt?
Ontdek ze via onderstaande knop.

Meer over de residentie

Reden 3: wacht niet tot het te laat is

Heel wat mensen verhuizen pas naar een assistentiewoning wanneer de ondersteuning écht nodig is. Dat is natuurlijk niet ideaal, want dan zorgt de verhuizing en verandering van leefomgeving net voor bijkomende stress op een al moeilijk moment. Dat kunnen we natuurlijk missen als kiespijn. De ondersteunende zorg- en comfortdiensten zijn in de assistentiewoningen van Senior Homes volledig vrijblijvend. U betaalt ook enkel voor de diensten die u gebruikt, waardoor het voordeliger uitkomt.

“Wie op tijd verhuist naar een erkende assistentiewoning, kiest voor een woning voor het leven. De woningen zijn namelijk voorzien op de noden die nog moeten komen.”

Senior Homes

Reden 4: geef het leven een nieuwe wending

In de residenties van Senior Homes wordt er actief gestreden tegen vereenzaming, een alsmaar groter probleem bij 65-plussers. Zo worden er wekelijks een heleboel leuke activiteiten georganiseerd waaraan u als bewoner vrijblijvend kunt deelnemen. Samen een workshop koken of bloemschikken volgen, een ommetje maken of een daguitstap naar zee? Het kan allemaal bij Senior Homes. Zo creëert Senior Homes in elke residentie een warme, vriendschappelijke sfeer.

Reden 5: betaal minder, krijg meer

Bij Senior Homes krijgt u de mogelijkheid om enkel te betalen wat je echt gebruikt. Dankzij de verschillende zorg- en comfortpakketten betaalt u niet onnodig voor diensten die u niet nodig heeft of wilt gebruiken. Dankzij de centrale organisatie en de marktleiderspositie van Senior Homes in Vlaanderen geniet u van voordeligere tarieven dan op de privémarkt, ook wanneer u wél veel ondersteunende diensten nodig heeft.

De residenties van Senior Homes zijn ook allemaal nieuwbouwresidenties. Dat betekent dat zij voldoen aan de meest recente bouw- en energievoorschriften. Hierdoor kunt u zeker zijn van een erg lage energiefactuur (bij normaal gebruik). Ook zijn er bij aankoop mooie fiscale voordelen zoals een verlaging van de btw van 21% naar 12% en de vrijstelling van de grondlasten. Senior Homes houdt ook de syndicuskosten standaard erg laag.

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.