Investeer in zorgvastgoed en versla het inflatiespook

Een historisch lage spaarrente in combinatie met een torenhoge inflatie en een mogelijke strafrente bij uw bank laat uw spaarcenten als sneeuw voor de zon wegsmelten. Vastgoed heeft meermaals bewezen waardevast en inflatiebestendig te zijn. Over een langere termijn evolueert de prijs bijna onafgebroken opwaarts.

 

Het leven in België is het voorbije jaar bijna 3 procent duurder geworden. Als dat zo doorgaat, moet uw spaarinleg minstens evenveel opbrengen om er geen geld op te verliezen, en dat is niet eenvoudig door de lage rente op spaarrekeningen.

Hoe kunt u uw koopkracht* behouden?

De koopkracht geeft aan hoeveel een huishouden gemiddeld kan kopen. De koopkracht is onder andere afhankelijk van het inkomen, de geheven belastingen en de waardevermindering van geld. 

Wat is inflatie? 

Inflatie treedt op als er sprake is van een algemene stijging van de prijzen van goederen en diensten. Het gevolg ervan is dat je voor hetzelfde geld minder kan kopen. Jouw koopkracht daalt dus. Een brood dat 15 jaar geleden nog 1 euro kostte, kost er nu 2. Dus kan je met hetzelfde geld, 1 euro, nog maar een half brood kopen. Dit wordt ook wel geldontwaarding genoemd of dus minder koopkracht.

Het tegengestelde van inflatie heet deflatie. Dat is de daling van het algemene prijspeil.

Is hoge inflatie zoals vandaag het geval is een probleem?

Inflatie is een probleem voor spaarders: als spaargeld minder opbrengt dan de inflatie, dan kan je er later minder voor kopen dan nu. Het is niet gemakkelijk om beleggingen te vinden die beschermen tegen inflatie.

Een nuchtere analyse leert ons dat de kans eerder groot is dat de inflatie ook in 2022 nog verder zal oplopen.

De voorbije maanden rekenen echter ook meer en meer banken negatieve rente door aan hun vermogende klanten. Vermogende Belgen zien dus niet alleen hun spaargeld door inflatie in rook opgaan, maar worden ook nog geconfronteerd met een negatieve spaarrente of strafrente bij hun bank.

Conclusie: Spaarders worden armer, terwijl investeerders eerder positieve effecten ondervinden

 

Investeer in zorgvastgoed van Senior Homes

  1. Versla het inflatiespook

Vastgoed daarentegen heeft de voorbije decennia meermaals bewezen waardevast en grotendeels inflatiebestendig te zijn. Over een langere termijn evolueert de prijs bijna onafgebroken opwaarts. Het voorbije jaar stegen de vastgoedprijzen in België afhankelijk van het type vastgoed en de locatie tussen de 7,5 en 15 procent.

Het leidt dus geen twijfel dat de vastgoedbelegger dit jaar alvast de inflatie met voorsprong heeft verslaan.

  1. Investeren in de toekomst

Een investering in een assistentiewoning kan een goede zaak zijn. De fiscale gunstmaatregelen drukken de kosten en met de verhuur hoeft u zich niet bezig te houden.

De vergrijzing neemt toe. Het aandeel ouderen in de bevolking zal de komende jaren nog toenemen in België, totdat meer dan 1/4e van de bevolking 67 jaar of ouder is (Bron: Federaal Planbureau). Eveneens neemt de levensverwachting toe.

Assistentiewoningen zijn ideaal voor de grote doelgroep “actieve” senioren. Het is een antwoord op de toenemende vraag naar een kwalitatieve en aangepaste huisvesting; een woonst die vrijheid en comfort combineert, alsook een thuis waar ze kunnen genieten dankzij de activiteiten, faciliteiten en services die er worden aangeboden.

  1. Duurzaam investeren

Investeer in duurzame vastgoedprojecten. De duurzaamheid van vastgoed hangt af van enkele goed doordachte keuzes, genomen met het oog op de toekomst en met respect voor mens en milieu.

Een gunstig EBP, Mobiscore, gezond binnenklimaat, duurzame bouwmaterialen, …allemaal belangrijke factoren die wij kunnen afvinken in onze projecten.

Duurzaam investeren, ook in een duurzame zorg.

Bij Senior Homes staan de bewoners altijd centraal. Dankzij het ruime dienstenpakket, maar ook dankzij de 6/7 aanwezige woonassistenten die instaan voor het dagelijkse reilen en zeilen in de residenties.

Ook lichaamsbeweging en plezier krijgen heel wat aandacht bij Senior Homes. We zetten ons actief in tegen vereenzaming met vrijblijvende uitstappen, leuke sportmomenten, etc.

Duurzaam investeren en genieten dus!

Zorgvastgoed, een slimme en duurzame investering op lange termijn dus!

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.