Is ouderenzorg onbetaalbaar geworden?

1.900 euro per maand: dat is het gemiddelde budget dat per maand nodig is om ouder te worden in een woonzorgcentrum. Toch hoeft ouderenzorg niet zo duur te zijn. Een erkende assistentiewoning is een kwalitatieve tussenvorm. Waarom precies? Dat ontdekt u in deze blogpost.

Voor veel senioren en hun familie is een woonzorgcentrum de logische ‘laatste levensfase’. Het blijkt echter steeds duurder te worden om op deze manier oud te worden. Heersende negatieve stereotypen zorgen er verder voor dat ouderen minder geneigd zijn om een verhuis naar een woonzorgcentrum te overwegen. Een aantal jaren geleden werd het dan ook nog omschreven als minst populaire woonvorm onder alle 65-plussers.

Bovendien blijkt een groot deel van de ouderen geen behoefte te hebben aan de verregaande zorg die standaard aangeboden én aangerekend wordt. Wie ouder en meer zorgbehoevend wordt, hoeft niet per definitie naar een woonzorgcentrum.

Wat alternatieve woonvormen voor deze leeftijdsgroep betreft, geldt nog vaak ‘onbekend is onbemind’. Nochtans biedt een erkende assistentiewoning de ideale middenweg tussen die oude grote woning en een woonzorgcentrum. Het is een kwalitatieve tussenvorm die bestaat uit ​​individuele aangepaste woningen waarin 65-plussers zelfstandig verblijven en een beroep kunnen doen op zorg.

Assistentiewoning, rusthuis, zorghotel… Wat is nu eigenlijk het verschil? In deze blog leggen we het volledig uit, zodat u weet waarop u moet letten!

Een assistentiewoning van Senior Homes kopen?

Profiteer nog tot 30 september 2022
van dezelfde prijzen als in 2021!

Met het oog op levenslang wonen is het een grote geruststelling dat kwalitatieve zorg altijd binnen handbereik is. Problemen of vragen? Daarvoor is er steeds een woonassistent aanwezig. Daarnaast is er crisis- en overbruggingszorg voorzien voor elke noodsituatie en 24 uur op 24 uur toezicht via een noodoproepsysteem.

 

En het prijskaartje?

Dat valt reuze mee. Zo rekent u met een assistentiewoning van Senior Homes gemiddeld op een huurprijs van 1.200 à 1.300 euro, inclusief zorg op maat. Denk maar aan de gemeenschappelijke delen, de aanwezigheid van een woonassistent, de permanentie 24/7… Verhuist een partner mee naar de assistentiewoning? Dan verdubbelt de richtprijs uiteraard niet. In een woonzorgcentrum is dat natuurlijk wel het geval.

Kom eens langs

Overweegt u zelf om een assistentiewoning te kopen of huren? Aarzel dan niet om een afspraak te maken. Of bekijk welke residenties er in uw buurt zijn en kom langs tijdens een bezoekmoment!

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.