Modern wonen aan de kust: welkom in Oostende

In Oostende, de Koningin der Badsteden, valt altijd iets te beleven. Weer of geen weer, het bruisende stadsleven neemt u op sleeptouw. Liever helemaal tot rust komen? Wandel of fiets tussen de polders en de duinen en laat u verrassen door de natuur. Het zicht op de zee verschilt van seizoen tot seizoen, van dag tot dag.

Bourgondiërs halen hun hart op in Oostende. Voor ontbijt, lunch, diner en alles ertussenin: achter elke hoek schuilt wel een gezellig restaurantje of een gemoedelijke bistro. Mag het iets meer zijn? In restaurants als Marina en Storm geniet u de hele avond lang van een gastronomische keuken. Toch is er niets wat een verse garnaalkroket overtreft: krokant, kruidig, smeuïg en met bootverse gernoazen. De Oostendse garnaalkroket werd niet voor niets erkend als Vlaamse Streekproduct

Cultuurliefhebbers laten zich dan weer inspireren in het James Ensorhuis. Hier leefde en werkte James Ensor tot aan zijn dood. Ook het vernieuwde Mu.ZEE, kunstencentrum KAAP en het Kursaal ademen kunst en geschiedenis.

Wandelen en fietsen in Oostende

Alles ligt op wandelafstand en een frisse wandeling in de gezonde zeelucht doet wonderen. Ga bijvoorbeeld langs de westelijke strekdam: vlak bij het Klein Strand rusten er regelmatig zeehonden uit. Ook in het Maria-Hendrikapark is het heerlijk om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

 Wie de straatjes, pleinen en wijken van Oostende op een artistieke manier wil leren kennen, kan fietsen of wandelen langs de reusachtige kunstwerken van The Crystal Ship. Het parcours loopt langs de binnenstad en het Groene Lint. Geef uw ogen de kost!

Het Groene Lint verveelt trouwens sowieso niet. Langs natuurgebieden, polders en duinen laat Oostende zich van een heel andere kant zien. Ook loont het de moeite om richting Mariakerke te fietsen. Hier is het doorgaans wat minder toeristisch, al is er aan cremeries, restaurants en andere horecazaken geen gebrek.

Welkom in Residentie Rialto

Op de plek waar vroeger cinema Rialto stond, vindt u vandaag Residentie Rialto. Van hieruit zijn het stadsleven en de dijk op wandelafstand, want de residentie bevindt zich in hartje Oostende. Het station is op slechts 10 minuten wandelen en ook met tram en bus geraakt u vlot op uw bestemming. Iets verder weg? Residentie Rialto ligt niet ver van de A10, N9 en E40.

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.