Veelgestelde vragen

Hieronder geven wij u een uitgebreid antwoord op de meestgestelde vragen rond assistentiewoningen. Heeft u toch nog een vraag die u niet kan terugvinden hieronder? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Wat is een assistentiewoning?

Assistentiewoningen kwamen in de plaats van serviceflats. Een erkende assistentiewoning is een individueel aangepaste woning of wooneenheid waarin de bewoner zelfstandig woont en een beroep kan doen op zorg en diensten. Daardoor hoeven de bewoners bij toenemende zorgbehoefte niet plots uit hun vertrouwde woonomgeving te verhuizen.

Per groep van assistentiewoningen wordt een beheersinstantie aangesteld. Zij organiseert alle zorg en dienstverlening, voorziet in een 24/24 noodoproepservice en overbruggingszorg en neemt het beheer van de gebouwen voor haar rekening. Senior Homes is hierin uniek en doet naast het bouwen ook het beheer zelf.  In de groepen van assistentiewoningen moet er op vaste tijdstippen een woonassistent aanwezig zijn die onder meer zorgt voor de sociale netwerkvorming, bij Senior Homes is die woonassistent 6/7 aanwezig.

 

Waarom investeren in een assistentiewoning?

Tegenover de huidige, onzekere spaar- en beleggingsinkomsten blijft vastgoed een betrouwbare en slimme investering. Wij bouwen alles nieuw en de waarde van vastgoed zal alleen stijgen.

Investeren in een erkende assistentiewoning biedt belangrijke fiscale voordelen. Onze assistentiewoningen zijn 100% conform de wetgeving  waardoor u slechts 12% btw betaalt (i.p.v. 21%) en geen onroerende voorheffing.

Wenst u uw assistentieflat niet (meteen) zelf te bewonen maar te verhuren, dan zoeken wij voor u naar een geschikte huurder. Daardoor kunt u  bovenop een meerwaarde op uw vastgoed , rekenen op  geïndexeerde huurinkomsten.

Senioren zijn zorgzame huurders en wij hebben nergens huurachterstand.

 

Bouwt Senior Homes ook in mijn regio?

Senior Homes hecht veel belang aan de centrale ligging van zijn projecten en zorgt voor een aangename groene omgeving, 
in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen.

Ontdek het hier

Zijn de maaltijden inbegrepen?

U beslist helemaal zelf wat en wanneer u wil eten.  Elke keuken is volledig ingericht en voorzien van een ruim werkblad om zelf te koken.  Of u kan dagelijks terecht in de brasserie waar de kok dagelijks een verse lunch klaarmaakt.  Voelt u zich niet zo goed en blijft u liever binnen? Geen probleem! De maaltijden van het restaurant kunnen steeds op uw appartement geleverd worden.

Iedereen kan komen eten in ons restaurant.  Woont u in de buurt en heeft u geen tijd/zin om te koken?  Kom gerust eten of passeer tijdens het wandelen of fietsen en stop even voor een pannenkoek, een ijsje of een frisse pint.

Hoe garanderen jullie de veiligheid binnen de residentie?

Veiligheid staat centraal dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur, toegangscontrole en domotica die u een veilig gevoel garanderen. Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.

Mag ik roken in de residentie?

Roken is in de volledige residentie en in alle assistentiewoningen verboden.  Er is een zeer gevoelige rookdetectie en roken strookt niet met ons gezondheidsbeleid.