Het verhaal van Maurice en Francine

Het verhaal van Maurice en Francine

Residentie Keizerhof telt 80 moderne assistentiewoningen en ligt op een boogscheut van het centrum van Oudenaarde. In een van die zorgappartementen van Senior Homes woont de jeugdige tachtiger Maurice Vanden Heede (80) samen met zijn geliefde vrouw Francine. Op de vierde verdieping bevindt zich hun lichtrijke appartement dat volledig aangepast werd aan hun noden. Wij gingen even langs om te kijken hoe Maurice en Francine het stellen in Residentie Keizerhof.

Ruim en gezellig wonen

Maurice leidt ons met veel plezier even rond in zijn ruim appartement. Zelf vindt Maurice het vooral heel erg aangenaam dat hij de trap niet meer op en af moet. De assistentiewoningen van Senior Homes zijn namelijk volledig traploos, en ook 100% rolstoeltoegankelijk met brede deurstijlen, naadloze overgangen, en andere nodige aanpassingen. Wat direct opvalt bij Maurice en Francine thuis, is de warme inrichting. Dankzij de vrijheid om hun eigen meubels mee te brengen, creëerde het koppel een nieuwe thuis waar ze zich écht goed voelen. Aan de muur en op de kasten prijken dan ook heel wat foto’s van kinderen en kleinkinderen. Een (h)echte familie!

Het gebruiksvriendelijke domoticasysteem

Senior Homes gaat altijd net dat tikkeltje verder voor de bewoners. Zo is er in elk appartement een innovatief domoticasysteem geïnstalleerd dat Senior Homes zelf ontwikkelde. Het is een instinctief touch pad waarmee de bewoners heel wat zaken kunnen regelen. Men kan er o.a. het nieuwsbericht op lezen en het weerbericht checken, maar net zo goed kunnen de bewoners op het scherm zien wie er aan de deur staat. Ook boodschappen bestellen, nood inroepen of een afspraak maken met de woonassistent gaat vlot en eenvoudig via het systeem. Uiteraard zijn de woonassistenten er aanwezig om de bewoners bij te staan, dus niet enkel technologie is aanwezig, maar vooral mensen die voor mensen zorgen!

“We zijn hier echt op ons gemak. We voelen ons hier op een manier meer thuis dan waar we vroeger woonden”

– Maurice Vanden Heede (80)

Een hartelijk welkom

Net als zovelen kwamen Maurice en zijn vrouw in de residentie wonen zonder iemand van de bewoners te kennen. Van bij het begin koos het echtpaar ervoor om aan zoveel mogelijk activiteiten deel te nemen die er in Residentie Keizerhof georganiseerd worden. Zo leren ze nieuwe mensen kennen en dat is natuurlijk goed tegen de vereenzaming, een fenomeen dat bij ouderen een opmars kent. Bij nader inzien heeft Maurice wat spijt dat ze niet vroeger naar de residentie verhuisd zijn, want het is er echt wel goed leven

Heeft u interesse om te verhuizen naar Residentie Keizerhof, maar wenst u wat meer informatie over de koop- of huurprijzen? Bel ons gerust op via 09 336 37 95 of stuur een mailtje naar info@seniorhomes.be

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.