Waarom kiezen voor Residentie Vijverhof in Zwevegem

Zwevegem, een landelijke bosrijke gemeente nabij Kortrijk, daar bevindt zich Residentie Vijverhof. Op een rustige maar centraal gelegen locatie vinden heel wat 65+ vandaag hun rust, luxe en comfort dankzij een ruim appartement en een waaier aan diensten waar ze een beroep op kunnen doen.

We halen er graag Liesa bij.

Dag Liesa, wie ben jij en wat doe je in Residentie Vijverhof?

Hallo ik ben verantwoordelijke van Residentie Vijverhof te Zwevegem. Ik ben dagelijks bezig met de uitbating van onze assistentiewoningen en mijn team en ik zorgen er voor dat de bewoners er een aangename tijd hebben met zo weinig mogelijk zorgen.

Kan je ons uitleggen wat een assistentiewoning juist is?

Een assistentiewoning is een woonvoorziening voor zelfredzame senioren. Wij richten ons hoofdzakelijk op mensen vanaf 65 jaar, maar een jonger persoon met een bepaalde zorgbehoefte is ook zeker welkom!

Onze dienstverlening is heel uitgebreid. Wij zijn dan ook 6 dagen op 7 aanwezig en we gebruiken die tijd om onze bewoners bij te staan in het dagelijks leven op allerhande vlakken.

Jeanne, één van onze bewoonsters, is bij ons komen wonen omdat ze zich eenzaam voelde in haar ouderlijke huis. Haar kinderen wonen niet in de buurt en ze was op zoek naar een omgeving waar er altijd iemand is om te helpen, of simpelweg voor een praatje.

Wij springen elke morgen bij haar binnen, omdat we weten dat ze dit graag heeft. We helpen haar met het openen van de gordijnen en starten de dag met een aangename babbel over koetjes en kalfjes.

Maak kennis met de diensten en services van de woonassistenten

Over de middag komen we er langs met haar maaltijd van de brasserie en in de namiddag zien we haar vaak tijdens onze activiteiten.

Op donderdag hebben we onze vaste boodschappendag en ook voor Jeanne is er wekelijks iets bij. We brengen dit kosteloos tot op haar appartement. Alsook voor haar medicatie of een vers broodje van de bakker kan ze op onze diensten rekenen.

Jeanne wordt bijgestaan door de verpleegdienst, die dagelijks langs komt, en de poetsvrouw. Wij coördineren de zorgen voor haar en zijn ondertussen ook in contact met onze partners voor het opstarten van gezinshulp. Deze volledige omkadering zorgt ervoor dat zij zich niet meer eenzaam voelt en de zorgen krijgt die ze nodig heeft. Jeanne zegt ons vaak dat ze enorm gelukkig is bij ons en er niet meer weg zou willen. Mooi toch?

 

Oostende

Wat is voor jou de grootste troef van het Vijverhof?

Er zijn meerdere grote troeven vind ik.

Mensen die een grote tuin en groen gewoon zijn, hebben hier zeker niet te klagen. Onze residentie ligt midden in het groen. Alsook kunnen de meer actieve bewoners zich zeker bekoren met de talrijke wandelingen en fietstochten in de buurt.

Daarnaast is onze residentie ook gelegen vlakbij enkele winkels, eetgelegenheden en supermarkten.

Oostende

Verder vind ik de extra aandacht voor sociaal contact ook zeker een grote troef van Residentie Vijverhof. Ik geef mijn team altijd mee dat ze de bewoners op de eerste plaats moeten zetten, voor alle andere administratieve zaken die op een dag voorbij komen. En dit zijn er vaak heel wat! (lacht). Van zodra mijn team en ik ’s morgens toekomen gaan we eerst langs bij enkele bewoners, zetten we een tasje koffie, helpen we het huisdier eten te geven,… Dit is voor ons enorm belangrijk en het maakt zo’n groot verschil! Een luisterend oor en tijd maken voor een babbeltje. Dat is wat mensen echt gelukkig maakt. Zeker in deze moeilijke tijden. Als een bewoner je achteraf enorm dankbaar is voor het gesprek, dan haal je daar zo ongelooflijk veel voldoening uit!

Oostende

Liesa – verantwoordelijke Residentie Vijverhof – Zwevegem

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.