Waarom kiezen voor Residentie Ten Ede in Wetteren Ten Ede

Wetteren Ten Ede, een landelijk gedeelte ten zuiden van de Schelde. Prachtige wandelroutes en heerlijk tot rust komen, hiervoor kan je terecht in Residentie Ten Ede.

We halen er graag Catherine bij.

Dag Catherine, hoe ziet een dag als woonassistent er uit?

Ik ben Catherine, woonassistent in Residentie Ten Ede. Werken als woonassistent is heel gevarieerd en elke dag verschillend. Dit maakt het ook een boeiende en uitdagende job. Wij staan de bewoners bij in het dagelijkse leven. Concreet gaat dit over de organisatie van de zorg (verpleging, pedicure, kapster,…); het bijstaan in administratieve taken zoals het opnemen van meterstanden of hulp bij briefwisseling en oplossen van kleine technische problemen. Dat maakt dat de bewoners ons steevast vertrouwen en ze dus ook steeds bij ons terecht kunnen.

In het kader van de veiligheid kunnen de bewoners rekenen op een medisch team dat 24/7 klaarstaat om te helpen wanneer nodig. Wij zijn ook steeds de eerste persoon ter plaatse. Naast deze medische hulplijn is er ook een telefonische permanentie van de woonassistenten voor niet-medische noodgevallen.

Maak kennis met de diensten en services van de woonassistenten

Om de bewoners dichter bij elkaar te brengen organiseren wij elke week meerdere activiteiten. Denk hierbij aan een spelnamiddag, beweegnamiddag of een wellness momentje. Met corona waren we uiteraard iets creatiever en organiseerden we meer activiteiten buiten of op afstand.

Een grote troef is, dat wij, in tegenstelling tot andere assistentiewoningen, van maandag t.e.m. zaterdag aanwezig zijn in de residentie. We kennen onze bewoners door en door en weten dan ook precies wanneer iemand even een opkikkertje nodig heeft.

 

Wat is een woonassistent uit het standpunt van een van onze bewoners: Thérèse?

Wanneer men ouder wordt en alles gaat niet meer zo vlot stelt zich een cruciale vraag; blijf ik (of wij) wonen in dat veel te grote huis of kijk ik uit naar een meer comfortabele oplossing; verhuis ik naar een appartement of kies ik voor een assistentiewoning met diensten.

Terwijl men in een gewoon appartement voor veel zaken zelf zorgt, wordt men in een assistentiewoning omringd door mensen die je hulp en steun kunnen bieden. Daarvoor zijn immers de woonassistenten aanwezig. Zij onthalen je heel vriendelijk zodat je je onmiddellijk thuis voelt.

Oostende

 En verder… ja, inderdaad; voor alle problemen, groot of klein, moet je bij de woonassistenten zijn!

Invullen van formulieren, aanvragen voor kiné, doktersbezoeken of andere instanties, je begeleiden naar het kapsalon of bij mooi weer naar de bank in de gezellige tuin; zij staan steeds voor je klaar. Ook de boodschappen doen zij met veel plezier.

Oostende

Eveneens kan je voor een goed gesprek steeds bij hen terecht; wat voor veel alleenstaanden heel rustgevend en troostend kan zijn.

Feesten en verjaardagen worden hier niet vergeten. Steeds is er voor de jarige een mooie wenskaart en voor iedereen een lekker stukje taart. Vaak is er ook een glaasje bubbels bij wat elkeen best kan appreciëren.

Ik vergeet vast nog andere zaken die zij voor ons doen en waar wij als residenten geen weet van hebben maar waarvoor wij hen van harte willen bedanken. Daarom is het voor ons, ouderen, aangewezen om voor een assistentiewoning te kiezen, want niets is belangrijker dan vertrouwde mensen om je heen waar je steeds op kan rekenen.

Duizendmaal dank daarvoor!

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.