Waarom kiezen voor Residentie Leiedam in Deinze?

We vragen het aan Lise, woonassistente in Residentie Leiedam en dagelijks bezig met de zorg- en dienstverlening van onze assistentiewoningen. Zij en haar collega’s zorgen ervoor dat de bewoners zich amuseren en zich geen zorgen hoeven te maken.

Dag Lise, wie ben jij en wat doe je in Residentie Leiedam?

Hallo, ik ben woonassistente in Residentie Leiedam te Deinze. Samen met mijn collega’s probeer ik de bewoners te ondersteunen daar waar nodig. Deze ondersteuning gaat van het coördineren van zorgvragen, doen van boodschappen tot administratieve begeleiding. Daarnaast organiseren we ook nog tal van activiteiten waarbij de bewoners een spelletje spelen, koffie drinken, een verjaardag vieren, etc. Kortom, we proberen het leven van onze bewoners zo aangenaam en zorgeloos mogelijk te maken.

Maak kennis met de diensten en services van de woonassistenten

Kan je ons uitleggen wat een assistentiewoning juist is?

Een assistentiewoning is een woonvoorziening voor zelfredzame senioren. Wij richten ons hoofdzakelijk op personen vanaf 65 jaar, maar een jonger persoon met een bepaalde zorgbehoefte is zeker ook welkom!

Onze dienstverlening is heel uitgebreid. Wij zijn dan ook 6 dagen op 7 aanwezig en we gebruiken die tijd om onze bewoners bij te staan in het dagelijks leven op allerhande vlakken.

Voor mij persoonlijk, omvat een assistentiewoning een alternatief voor senioren, voor wie de keuze voor een woonzorgcentrum mogelijks te vroeg kan zijn. Senioren die nog zeer of net iets minder mobiel zijn en een vorm van zelfstandigheid willen bewaren, kunnen hun gading vinden in één van onze residenties.

 

 

 

Oostende

Wat is voor jou de grootste troef van Leiedam?

Algemeen vind ik het idee dat we een tussenweg kunnen bieden aan senioren, die hier en daar wat ondersteuning kunnen gebruiken, maar nog steeds sterk in hun schoenen staan, een zeer mooi gegeven. Als woonassistent sta je hier heel dichtbij en kunnen we met de nodige coördinatie, hoop en perspectief creëren, daar waar anderen het misschien hadden opgegeven.

Concreet heeft Leiedam meerdere troeven.

Residentie Leiedam ligt in het hartje van Deinze, dichtbij o.a. de winkelstraat en de markt. Onze bewoners kunnen iedere week te voet, per fiets of onder begeleiding een bezoekje brengen aan de markt. Daarnaast hebben sommige appartementen via hun terras een prachtig uitzicht over de Leie, waar bij ze kunnen genieten van de passage, en als het weer mee zit, de stralende zon. Steeds een vakantiegevoel.

Daarnaast is Leiedam de eerste residentie van Senior Homes. Dit zorgt ervoor dat de bewoners elkaar al goed kennen, waardoor er tijdens de activiteiten steeds een vrolijke sfeer hangt. We merken dat nieuwe bewoners steeds met open armen ontvangen worden. In de residentie hangt er een familiale sfeer waarbij iedere bewoner, telkens op hun eigen manier, deel van uit maakt.

Oostende

Lise – woonassistent Residentie Leiedam – Deinze

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.