De troeven van Residentie ’t Withof

Residentie ’t Withof ligt gelegen in het centrum van Rumbeke. Met haar 53 erkende assistentiewoningen en rustige ligging in de Pastoor Slossestraat is het een ideale combinatie om aangepast, in alle comfort, maar ook rustig te wonen.

In de zomer van 2018 werd het gebouw opgeleverd en mochten, verantwoordelijke Anouck Van Audenhove en haar team, aan de slag in deze Roeselaarse parel.

53 erkende assistentiewoningen

Net zoals alle andere Senior Homes residenties werd ook hier rekening gehouden met alle normen en richtlijnen van erkende assistentiewoningen. Zo is alles rolstoel leefbaar, maar zijn ook de gemeenschappelijke gangen aangepast aan de actieve senior, de toiletten verhoogd, armsteunen voorzien in de badkamer, etc.

  • Er is keuze tussen 1- of 2 slaapkamerappartementen, variërend van 69 tot 130m².
  • Elk appartement is voorzien van een ruim terras van minimum 11m² tot wel 80m².

De binnentuin van de residentie bevestigt de rustig gelegen locatie. Het is er wakker worden met fluitende vogels, een ochtendwandeling op de geklinkerde paden, geurend naar vers gemaaid gras of genietend van een petanquespel onder de schaduw van de bomen.

Dienstverlening op maat

Naast de aangepaste appartementen, kunnen de bewoners ook rekenen op zorg- en dienstverlening volgens hun behoefte.

De woonassistent vormt de centrale spilfiguur in de residentie. Naast hun onthaalfunctie staan ze de bewoners bij waar nodig. Van boodschappen tot medicatieservice, van coördinatie van verpleeghulp tot poets- en gezinshulp. Met een glimlach, een luisterend oor, een schouderklopje wanneer het moeilijk gaat of een kaartje bij hun verjaardag.

Daarnaast kunnen ze genieten van een kappersbeurt ter plaatse, een behandeling in het schoonheidssalon, de infraroodwand, sauna en jacuzzi. Hun energie kunnen ze dan weer kwijt in de fitness.

Residentie ’t Withof beschikt ook over een gemeenschappelijke ruimte en lounge waar de bewoners kunnen samen komen om een babbeltje te slaan, een boek of gezelschapsspel te ontlenen en zoveel meer.   

Brasserie ’t Withof vormt dan weer de uitvalsbasis voor alles wat culinaire verwennerij betreft. Van een dagschotel tot een verfijnd gerechtje van de kaart, van Kasteelbier Rouge tot een frisse pils, van Mojito tot Cava, er is voor elk wat wils. Daarnaast kan u in de brasserie in de namiddag ook genieten van verse wafels, pannenkoeken, ijscoupes en veel meer zoets. Naast de binnenzaal, beschikken ze ook over een uitgebreid terras tijdens de zomermaanden.   

Sociaal contact

Deze middelgrote residentie kent vele voordelen. Naast de tuin die wordt onderhouden, het aangepaste appartement, het behoud van zelfstandigheid in een rustig kader, hebben de bewoners onderling ook heel wat sociaal contact. Het enige vechtmiddel tegen eenzaamheid.

De residentie vormt een mix van koppels en alleenstaanden. Met respect voor elkaars privacy worden er heel wat banden gesmeed tussen de bewoners onderling. Ook de activiteiten georganiseerd door de woonassistenten zorgen ervoor dat nieuwe bewoners snel geïntegreerd worden in de bewonersgroep.

Een praatje met de buurman- of vrouw, een kaartnamiddag met de bovenburen, een wandeling met de onderburen,… Het houdt heel wat mensen actief.

 

Residentie ’t Withof is de ideale uitvalsbasis voor iemand die houdt van zelfstandigheid, maar ook hulp waar nodig. Voor iemand die houdt van rust, maar ook verstrooiing indien gewenst. Voor iemand die houdt van verwennerij, maar ook noodzakelijke beweging. Voor iemand die houdt van privacy, maar ook sociaal contact. Het vormt de ideale uitvalsbasis voor elke actieve senior. Wees welkom in de Pastoor Slossestraat, wees welkom in familie ’t Withof.

Jochen VANSLAMBROUCK

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.