Zorgen als mantelzorger

Een mantelzorger is een persoon die uit vrije wil en vaak uit liefde voor een persoon gaat zorgen. Soms verkrijgt u als mantelzorger een vergoeding als u aan specifieke regels voldoet.

We interviewden Ann, zij is mantelzorger voor haar mama en heeft er recent voor gekozen om haar ouders te laten verblijven in een assistentiewoning.

Hoe wordt u mantelzorger?

Het is een keuze die je maakt. Zelf heb ik meer dan 40 jaar in de zorgsector gewerkt en ben ik wel iemand die graag voor mensen zorgt. Voordat mijn ouders naar  Evergem verhuisden, woonden ze naast ons en op die manier ondersteunde ik hen altijd al in kleine taakjes zoals de was insteken, de boodschappen doen, …  alsook in grotere taken. Vooral mijn mama is hulpbehoevend.

Als mantelzorger zijn de taken heel ruim. Zo hielp ik mijn mama bv. bij het wassen, het aankleden, het eten klaarmaken, alles klaar te zetten wat ze nodig zouden hebben die dag, … .

 

Vanwaar de keuze om uw ouders naar een assistentiewoning te laten verhuizen, en dus bij Senior Homes?

Ik heb deze keuze, samen met mijn ouders, gemaakt om mezelf een stuk te ontlasten. Zelf ben ik ook op pensioen en bij Senior Homes kunnen mijn ouders terecht onder de goede zorgen van de woonassistenten. Eveneens komt er nu ook dagelijks een verpleegster langs die mijn mama wast en helpt aankleden. Alsook de boodschappen worden nu dikwijls gedaan door de woonassistenten.

 

En u komt elke dag nog langs?

Klopt, ik kan het niet loslaten. Ik heb namelijk een zeer sterke band met mijn ouders.

Zelfs als ik op reis ben weet iedereen rondom mij wat er dient te gebeuren, maar ik zal nog elke dag even bellen naar mijn ouders.

 

Kortom, ik ben nu ontzettend dankbaar dat ik bij Senior Homes terecht ben gekomen en mezelf zo meer kan ontzorgen. Maar mantelzorger zit uiteraard in mij, het is mijn passie en liefde, dus ik zal blijven mijn ouders helpen en ondersteunen waar nodig.

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.