Zorgdiensten en comfortdiensten

U als bewoner van Senior Homes geniet van een uitgebreid, verzorgd dienstenpakket.
Naast onze diensten kan u ook genieten van onze faciliteiten ter plaatse.

Ontdek hieronder onze waaier aan diensten:

ZORGCOORDINATIE
Dit kan door het inschakelen van poetshulp, gezinshulp, verpleegster, enz.
ALGEMENE PERMANENTIE
Ook na de kantooruren en in het weekend staan de woonassistenten voor u klaar bij dringende vragen of problemen.
MEDICIJNENSERVICE
Heeft u medicijnen van de apotheker nodig? Ook hier gaan onze woonassistenten met veel plezier om.
FITNESS & INFRAROOD

“Mens Sana in corpore sano” ofwel een gezonde geest in een gezond lichaam. Een eeuwenoude spreuk die nog steeds van toepassing is. U kan uw spieren opwarmen op de toestellen in onze fitness.

ONDERHOUD & REPARATIES GEMEENSCHAPPELIJKE DELEN

Alle gemene delen en ruimtes worden netjes onderhouden. Ook worden niet bereikbare ramen van uw appartement regelmatig gepoetst door een professionele ramenwasser.

WASSALON

Uw erkende assistentiewoning beschikt uiteraard over een aansluiting voor een wasmachine. Eveneens is er in de kelderverdieping een volledig wassalon ter beschikking.

OVERBRUGGINGSASSISTENTIE

Zorg die onmiddellijk opgestart wordt na een crisisinterventie van max. 14 dagen. Nadien kan u zelf beslissen welke zorg u nog nodig heeft op lange termijn.

ADMINISTRATIEVE ONDERSTEUNING

Krijgt u een schrijven of weet u niet op welke zorg of tegemoetkoming u recht heeft? Vraag gerust hulp bij onze woonassistenten. Zij staan u graag met raad en daad bij.

ANIMATIE & EVENEMENTEN

Niets zo fijn als samen zijn! Daarom organiseren wij in de residenties heel wat uitstapjes en evenementen waar u volledig vrijblijvend aan kan deelnemen. Amusement verzekerd!

POLYVALENTE RUIMTE

Een gezellige babbel, of eens neuzen in onze bibliotheek? We verwelkomen u graag. U kan hier ook gebruikmaken van onze WiFi.

KLUSJES

De klusjesdienst staat klaar voor het uitvoeren van kleine herstellingswerken of klusjes in uw appartement.

BEZORGEN VAN MAALTIJDEN

Als u zich minder goed voelt of eens liever binnen blijft kunnen de maaltijden van de brasserie op uw appartement gebracht worden.

WOONASSISTENTIE

De woonassistenten van Senior Homes zijn het centrale aanspreekpunt voor zowel de bewoners als de familieleden. De woonassistenten coördineren alle zorg en diensten en zijn 6 dagen op 7 aanwezig in de residentie. Heeft u een vraag, wenst u extra hulp of heeft u nood aan een leuke babbel? De woonassistent staat voor u klaar.

BOODSCHAPPENDIENST

Bent u niet zo goed ter been of heeft u geen zin of tijd om naar de winkel te gaan? Bestel uw boodschappen via de woonassistenten. Zij brengen uw bestelling met een glimlach bij u.

GEBRUIKERSRAAD

Uw mening telt. Kan er iets beter of heeft u een suggestie? Jaarlijks worden er 4 gebruikersraden georganiseerd waar u alles kan bespreken. U hoeft uiteraard niet te wachten tot de gebruikersraad. Bespreek kleine euvels of suggesties gerust met de woonassistent.

GROENE TUIN
Vertoeft u graag in een groene omgeving? Dan komt u bij ons tot rust. U kan vrij gebruik maken van onze tuin met pétanquebaan.
CAMERA & VEILIGHEID
Veiligheid staat centraal dankzij de vele camera’s, het spionnetje in de deur en domotica. Wij garanderen u een fijn gevoel. Ons badgesysteem registreert alles nauwkeurig.
CRISISASSISTENTIE & MEDISCHE INTERVENTIE 24/7
U kan met één simpele druk op de knop verbinding maken met de medische permanentie. Dankzij het eigen ontwikkelde oproepsysteem kan er uiterst snel geschakeld worden. Indien nodig, wordt er onmiddellijk een verpleegkundige naar uw assistentiewoning gestuurd en kan die zelfs automatisch worden binnengelaten. U kan dus altijd op beide oren slapen.

Faciliteiten

U geeft uw sociaal leven een nieuwe wending. Bij Senior Homes vinden wij het namelijk heel belangrijk dat de bewoners zich blijven amuseren.

KAPPER & SCHOONHEIDSSPECIALIST

Natuurlijk wil u er opperbest uitzien en u ook zo voelen! Daarom is er in de residentie een kapper en een schoonheidsspecialiste aanwezig.

ONTSPANNING

In elke Senior Homes assistentiewoning kan u terecht in een volwaardige wellnessruimte waar u volledig tot rust komt in de sauna of in het bubbelbad. Heeft u wat last van stramme spieren? De infraroodmuur kan soelaas bieden.

BRASSERIE & TEAROOM

In elke residentie is er een brasserie met heerlijk verse maaltijden die u zowel ter plaatse kan opeten als laten leveren aan uw deur. In de namiddag kan u er dan weer genieten van een gezellige tearoom.

KINESISTHERAPIE

Herstelt u van een medische ingreep of heeft u nood aan professionele begeleiding? Onze residenties zijn voorzien van een kinéruimte waar u door een ervaren kinesist geholpen wordt. 

*Afwijkingen mogelijk per residentie.

*Zijn er bepaalde diensten die u niet nodig heeft (vb. medicijnendienst, boodschappendienst, …) dan wordt dit op maat bekeken. Steeds afhankelijk per residentie.