Waarom kiezen voor Residentie Kasselrij?

We vragen het aan Hanne, woonassistente in Residentie Kasselrij in Vichte en dagelijks bezig met de zorg- en dienstverlening in onze assistentiewoningen. Hanne en haar collega’s zorgen ervoor dat de bewoners zich amuseren en zich geen zorgen hoeven te maken.

Dag Hanne, wie ben jij en wat doe je in Residentie Kasselrij?

Ik ben woonassistente in Residentie Kasselrij te Vichte. Ik sta dagelijks klaar voor onze bewoners. Ik ben hun helpende hand, hun luisterend oor en ik geef hen een bemoedigend woord.

 

Kan je ons uitleggen wat een assistentiewoning juist is?

Een assistentiewoning is een woonvoorziening voor zelfredzame senioren. Wij richten ons hoofdzakelijk op mensen vanaf 65 jaar, maar een jonger persoon met een bepaalde zorgbehoefte is ook zeker welkom!

Onze dienstverlening is heel uitgebreid. Wij zijn dan ook 6 dagen op 7 aanwezig en we gebruiken die tijd om onze bewoners bij te staan in het dagelijks leven op allerhande vlakken.

Zo is Jeanne, één van onze bewoonsters, bij ons komen wonen omdat haar ouderlijke huis te groot werd. Haar kinderen wonen wel in de buurt, maar hebben ook een eigen gezin waarvoor ze tijd vrijmaken. Jeanne wil vooral nog zolang mogelijk op haar eigen benen kunnen staan.

Wij springen elke morgen bij haar binnen. We helpen haar met het openen van de gordijnen en starten de dag met een aangename babbel over koetjes en kalfjes. Onder de middag komen we er langs met haar maaltijd van de brasserie en in de namiddag zien we haar vaak tijdens onze activiteiten. Op donderdag hebben we onze vaste boodschappendag en ook voor Jeanne is er wekelijks iets bij. We brengen dit kosteloos tot op haar appartement. Alsook voor haar medicatie of een vers broodje van de bakker kan ze op onze diensten rekenen.

Jeanne wordt bijgestaan door de verpleegdienst, die dagelijks langskomt, en de poetsvrouw. Wij coördineren de zorgen voor haar en zijn ondertussen ook in contact met onze partners voor het opstarten van gezinshulp. De kinderen zijn ook erg gerustgesteld dat we dag en nacht bereikbaar zijn, voor mocht er zich iets voorvallen. Deze volledige omkadering zorgt ervoor dat zij zich niet eenzaam voelt en de zorgen krijgt die ze nodig heeft. Jeanne zegt ons vaak dat ze enorm gelukkig is bij ons en er niet meer weg zou willen. Mooi toch?

Wat is voor jou de grootste troef van het Kasselrij?

Er zijn meerdere grote troeven vind ik.

Om te beginnen zijn we gelegen in het hartje van Vichte. Supermarkten, apotheek, slager, bakker, … alles ligt voor onze bewoners op wandelafstand. Tegelijkertijd kan je te voet vertrekken uit onze residentie, om een prachtige natuurwandeling te maken. Je moet nog niet ver stappen, voor je door de velden of in een bos loopt. Ondanks onze centrale ligging, heerst een zalige rust op onze residentie, die door veel van onze bewoners enorm geapprecieerd wordt.

Onze bewoners zijn onze prioriteit. Als wij ’s morgens toekomen gaan we eerst langs bij enkele bewoners, zetten we een tasje koffie, helpen we het huisdier eten te geven,… Dit is voor ons enorm belangrijk en het maakt zo’n groot verschil! Een luisterend oor en tijd maken voor een babbeltje. Dat is wat mensen echt gelukkig maakt. Zeker in deze moeilijke tijden. Als een bewoner je achteraf enorm dankbaar is voor het gesprek, dat maakt je dag.

Een niet te vergeten troef van onze residentie is, de vriendschappen die hier ontstaan. Hoewel de bewoners elkaars deur niet plat lopen, voel je al heel snel een samenhorigheidsgevoel. Ze leven mee met elkaar en steunen elkaar door dik en dun. Ik kan mij geen mooiere oude dag voorstellen!

 

Blijf steeds op de hoogte van het laatste nieuws bij Senior Homes!

Smaakt deze blog naar meer? Schrijf u nu in voor de nieuwsbrief van Senior Homes en ontvang interessante updates regelmatig in uw mailbox.