Waarom nu investeren in Assistentiewoningen?

aandeel senioren 2013
aandeel senioren 2030
aandeel senioren samengevat

De vraag naar assistentieflats is groot. De zorgsector kampt al een tijdje met tekorten die er niet beter op worden. Tegen 2020 meer dan één vierde van de bevolking ouder zijn dan 65 jaar. Het huidige aanbod volstaat niet. Assistentiewoningen zullen een kostbaar goed worden in de toekomst. Woonzorgcentra worden pas een oplossing als senioren in zware mate hulpbehoevend worden. Assistentiewoningen bieden een oplossing: onze bewoners zijn volledig zelfstandig maar hebben de mogelijkheid tot hulp voor als het nodig wordt. De bedoeling is dat onze bewoners zo lang mogelijk en zo zelfstandig mogelijk in hun eigen appartement kunnen blijven.

Bron cijfers: European Commission Directorate-General for Economic and Financial Affairs (2015), The 2015 Ageing Report: Economic and budgetary projections for the 28 EU Member States (2013 - 2060). Bekijk hier integraal het Europees rapport 2015 (Engelstalig)


De Wet Breyne

De Wet Breyne beschermt de consument die koopt op plan. Onderstaande afbeelding is een vereenvoudigde versie van die Wet.

WetBreyne Voorwaarden
WetBreyne Regelgeving3

Bij de aankoop van onze assistentiewoningen zijn die meestal nog in aanbouw. Specifiek voor kopen op plan is de Woningbouwwet van toepassing van 9 juli 1971, de Wet Breyne genoemd. De woningbouwwet biedt de koper van de te bouwen woning of appartement een uitgebreide bescherming op verschillende vlakken. De Wet Breyne is dwingend, d.w.z. dat er niet mag van afgeweken worden. Één van de verplichtingen in de wet is dat de toekomstige eigenaar volledig en correct geïnformeerd moet worden. Een aantal zaken moeten verplicht vermeld worden in de overeenkomst waaronder:


waaromseniorhomes website

Investeren in Assistentieflats: met wie gaat u in zee? 
Senior Homes = een goed idee?

In de jungle van bouwpromotoren is het moeilijk om te weten met wie u het best in zee gaat.

Wie biedt u het beste rendement zonder beloftes te maken die men niet kan waarmaken? Bij Senior Homes zeggen we: kom het ontdekken!

Kom u informeren op één van onze infosessies! Wij helpen u hier alvast op weg:

Senior Homes bouwt niet alleen erkende assistentieflats maar staat ook in voor de uitbating achteraf. Ondertussen heeft Senior Homes al drie residenties geopend. 

Senior Homes spreekt over rendementen van 3 tot 3,5 procent netto rendement, zonder meerwaardes.

Senior Homes bouwt vanaf 55m² tot 140m². Het zijn steeds volwaardige appartementen. Senioren willen waar voor hun geld. Een appartement van 40m² vinden wij bij Senior Homes écht te klein...

Senior Homes bouwt grotere projecten met veel eenheden, zo kunnen we een goede service bieden voor een schappelijke prijs: een woonassistent 6 op 7 aanwezig in de residentie, wellness-fitness, heerlijk restaurant voor iedereen toegankelijk,… In een klein project kan men de uitbating op lange termijn niet garanderen. 

Senior Homes bouwt enkel en alleen op toplocaties met alle voorzieningen in de omgeving. Wij bouwen op wandelafstand van bakker, slager, winkels, de kerk,... Senioren wensen niet te wonen op de "boerenbuiten" of in de duinen. 

 

Infosessies

3 mei
19:00
Deinze
14 mei
14:00
Deinze
28 mei
14:00
Deinze
7 jun
19:00
Deinze
11 jun
14:00
Deinze
21 jun
15:00
Zwevegem

Verloop van infosessies

Contacteer ons