Wat maakt Senior Homes anders?

Erkende assistentiewoningen

Senior Homes bouwt enkel en alleen assistentiewoningen die erkend zijn. Dat houdt o.a. in dat kopers vrijgesteld worden van onroerende voorheffing en slechts 12 % BTW betalen i.p.v. 21 %. Dat zijn alvast 2 goede redenen om een investering in assistentiewoningen te overwegen. Wat houdt die erkenning in? U leest het hieronder.

Kopen op plan

Bij Senior Homes koopt u een assistentiewoning op plan. Wat houdt dat precies in? U koopt een assistentiewoning die nog gebouwd moet worden. Voor dergelijke projecten werd de Wet Breyne in het leven geroepen, die nauwgezet wordt opgevolgd door Senior Homes. 

Eigen uitbating

Senior Homes is uniek in zijn concept. Wij poten niet zomaar een hoopje bakstenen bij elkaar. Wij vertrekken vanuit onze bewoners: wat hebben ze nodig? Wat zijn hun noden? Wij ontwikkelen niet zomaar een project, maar bieden een totaalconcept aan: wij bouwen, maar staan ook in voor onze uitbating. Wij bieden onze bewoners zélf een thuis aan. 

Toplocaties

Senior Homes kiest zijn locaties zorgvuldig uit, met oog voor de noden van zijn bewoners. De ligging dichtbij het centrum en de nodige voorzieningen zijn daarbij van groots belang. Onze bewoners hebben alles dichtbij en toch in een groene omgeving. Zo kunnen wij een unieke combinatie aanbieden: een oase van rust en toch centraal gelegen. Ontdek de ligging van onze residenties onder het tabblad 'Residenties'.

Erkende assistentieflats: wat houdt dat precies in?

Senior Homes bouwt erkende assistentieflats en kan daarom zijn investeerders enkele interessante fiscale voordelen aanbieden. Maar wat houdt die erkenning nu precies in? Aan welke voorwaarden moet er voldaan worden?

 • Iedere persoon van 65 jaar die zelfredzaam is kan in een assistentieflat verblijven en beroep doen op de dienstverlening.
 • 25 procent van een residentie kan bewoond worden door mensen die jonger zijn dan 65.
 • Overbruggingsassistentie: Overbruggingszorg is aangepaste zorg die aansluit bij crisiszorg en die gedurende een korte periode wordt verleend in afwachting dat de zorg wordt verleend die de bewoner zelf heeft gekozen.
 • Crisisassistentie:
  • In een zo kort mogelijke tijd helpen wij iemand in een noodsituatie
  • Bij Senior Homes krijgt de bewoner niet één drukknop maar steeds drie! Met één druk op de knop wordt een zorgcentrale gealarmeerd. Onze zorgcentrale is 24/7 bemand door medisch personeel.
  • In de assistentieflat bevindt zich een camerasysteem waarmee de zorgcentrale kan binnenkijken in de woning.
  • Ambulance, dokter of familie zijn in een mum van tijd verwittigd, indien noodzakelijk.
  • De bewoner wordt heel snel geholpen.
 • Aanwezigheid van een woonassistent: Onze woonassistenten zijn 6 op 7 aanwezig in de residentie. De wetgever verplicht 1 keer per week langs te komen, maar dat vinden wij véél te weinig. Een woonassistent is dan ook hét aanspreekpunt voor de bewoner bij... alles.

Wie?

Wilfried Martens

Wilfried Martens is geboren en getogen in Deinze (Zeveren). In 2008 startte hij Senior Homes op, zijn levenswerk.

Dimitri Martens

Dimitri Martens kreeg de zin voor ondernemerschap van jongs af aan mee. Na studies aan de Universiteit Gent werd hij medezaakvoerder van Senior Homes.

Kathy Vandenborre

Kathy Vandenborre is afkomstig uit Deerlijk. Zij neemt de uitbating van de residenties voor haar rekening. Samen met haar sterk team van woonassistenten zorgt zij ervoor dat de bewoners niets tekort komen.


Woonassistenten Oudenaarde


Contacteer

Woonassistenten Leiedam


Contacteer

Verkoop


Contacteer

Jobs @ Senior Homes


Contacteer

Weet u niet waar u met uw vragen terecht kan? Bel ons op 09 336 37 95 of stuur een e-mail naar info@seniorhomes.be! Wij zorgen dat u bij de juiste persoon terechtkomt.

Contacteer ons